Emocje rodziców a płeć dziecka

W pierwszej ciąży myślałam , że może będzie dziewczynka. Był chłopiec. Szczerze to nawet się ucieszyłam. Miałam niespodzianki w każdej ciąży , ponieważ maluchy bardzo chowały się przy badaniu i nie chciały zdradzić jakiej są płci. 

Haha już myślałam że tylko moje dzieci się tak nie chcą pokazać, ale widzę że nie. Zarówno przy pierwszej ciąży jak i teraz przy drugiej poznałam płeć dopiero w 5 miesiącu podczas badań prenatalnych, bo dzieci chyba są wstydliwe i nie chciały się nam wcześniej pokazać. 

Oj tak przeczucia mówią dużo haha

ja w pierwszej ciąży dowidziałam się  dopiero jak urodziłam ze jest córka a myślałam ze będzie syn :)  a w drugiej i teraz trzeciej ciąży już w 11-12 tc lekarz widział że będą chłopcy :)

Och jak szybko, nam z informacją o płci nie chciał powiedzieć wcześniej jak na połówkowych. 

Mój syn nawet po porodzie chował i nie pokazywał co tam jest ;) troszkę tu żartuje , ale po prostu był ułożony pośladkowo i miał  mocno podkurczone nóżki. Nie chciał ich rozprostowywać. Gdy ze mną leżał musiłam te nóżki ciągać (oczywiście robiąc to delikatnie , słowo „ciągać„ brzmi przerażająco) ale chodziło o prostowanie nóżek. Bo maluch ciągle podkurczył nóżki do pozycji jak w brzuszku. Więc ciężko było zajrzeć co tam ma pod tymi nóżkami ;) więc chwilę po porodzie lekarz musiał nóżki dać w dół i dopiero powiedział. 

to u nas córka cały czas miednicowo byłą ułożona dlatego nie było widać co będzie 

W pierwszej ciąży już w 12 tc lekarz powiedział że prawdopodobnie dziewczynka (potem potwierdził to w 14) a teraz jestem w 16tc i jeszcze nie wiem. Nie ma to dla mnie większego znaczenia choć wolała bym dziewczynkę.

Paula  z mężem stawialiśmy na dziewczynkę. I się potwierdzilo

NAJWAZNIEJSZE ABY ZDROWE 

Mama Wojtusia ja miałam dokładnie takie samo podejście. 

Aby zdrowe . I tego trzeba się trzymać 

i aby do terminu dotrwać :) 

Też jestem tego zdania, jak dziecko chore to wszystko inne przestaje mieć znaczenie

Zdrowie najważniejsze, wiadomo, ale czasami człowiem jednak chce mieć np parkę czy dwie dziewczynki, czy dwoje chłopców;) Jednak po porodzie nie ma to znaczenia, bo kocha się niezależnie od płci:)

Piękne słowa ;) zgadzam się!!!

Chyba , że są bliźniaki  - chłopiec i dziewczynka ;) wtedy za jednym razem ma się obie płci ;) 

O tak takie dwa w jednym hahaha

Chyba że bliźniaki , wtedy to już miłość bezgraniczna do obydwu płci :)

Ciężko z 2 maluszków na początku ale miłość U mnie byłaby taka sama jak teraz do moich dzieci;) 

cieszylam się kiedy usłyszałam, że będę miała syna. Przy drugiej ciąży myślałam , że będzie dziewczynka (objawy mnie zmyliły. Jednak szybko ucieszylam się z drugiego syna�