Ja musiałam go przestawić bo w przedpokoju mam tam bardzo ciemno prawie wogule niedociera światło
Ja mam takie pałeczki kupione w Lidlu i od czasu do czasu wkładam do każdego kwiatka
Hej napisz na insta do re dor
on baaardzo pomaga przy problemach z kwiatami , czasami trzeba poczekać dłużej na odp ale warto ![]()
Ja mam i pałeczki i nawozy w płynie, używam zamiennie ![]()
Ja wogole niemam reki do kwiatow
albo kot zje ![]()
No tak tak ale jeżeli chodzi o skrzydlokwoata to źle mi powiedzieli. U mnie keramzyt jest częścią każdej ziemi ![]()
![]()
Ja nie mam wiedzy teoretycznej, zawsze działam jakoś intuicyjnie i mam piękne kwiaty. Często też zabieram zdechłe kwiaty od teściowej czy bratowej i u mnie naprawdę odżywają ![]()
Oo dzięki wszystkie porady będę zapisywać, nie chcę kolejnego kwiatka wyrzucać.
Masz rękę do kwiatów,
szkoda że nie mieszkasz gdzieś w okolicy przywiozła bym ci swoje do reanimacji:smile:![]()
![]()
Ja to w ogóle swoich slrzydlokwiatow nie podlewam. Napuszczam wody do zlewu, zatykam korek i wkładam doniczki. Po ok 30 minutach wyciągam i odstawiam na podstawki. Rosną pięknie ![]()
Ja kwiaty, z którymi sobie nie poradziłam wysyłam do mamy do sanatorium. Ona wszystko odżywi
Ja niektóre oddałam, bo nie miałam do nich siły, przeważnie wszystkie alokazje, jakoś nie mam do nich ręki ![]()
no i to są akurat wymagające bestie
Jak czesto tak wsadzasz w wodę skrzydlokwiaty?
Hahah szkoda że ja takiego senatorium nie mam ![]()
![]()
![]()
U mnie nawet na balkonie nie przetrwają ![]()
bo albo za dużo, albo za mało wody… albo za dużo słońca
U mnie na balkonie są piękne, może dlatego że mąż je pielęgnuje
on je nawozi i podlewa , pięknie kwitną do tej pory:sweat_smile:
U mnie odwrotnie. Jak coś się u mnie ładnie trzyma, a kupowałyśmy takie same w sklepie to mama na bank przeleje swoje ![]()
Ale takie domowe doniczkowe kwiaty?
Wiesz co różnie, latem to i co tydzień / półtorej, ale zimą może nawet 2 tygodnie. W większości kwiatów mam przeźroczyste doniczki w osłonach, więc podnoszę tylko doniczkę i widzę, czy ziemia przeschła, czy jest jeszcze wilgotna
I to jest dobry patent bo u mnie ciemne doniczki i nic nie widać , często też przeleje wodą.