Fotelik na rower

Kupilismy ostatecznie stacjonarnie, mamy różne rozmiary ram rowerowych i okazuje się że mocowania fotelików przez to się różnią. On line nie wiedziałabym które mocowanie będzie odpowiednie. Wybraliśmy model hamax siesta i uważam że jest świetny! Można go nawet trochę odchylić do spania :) 

Super informacja będę też wiedzieć na przyszłość że jednak warto kupić i się poradzić kogoś niz brać w ciemno bo potem może być problem ze spasowaniem 

My mamy fotelik Hamax Siesta i dla drugiego syna też na pewno taki dokupimy. Mamy do tego adapter, więc mąż na dwóch rowerach może sobie go łatwo przepinać. Potem dokupimy fotelik i jeszcze jeden adapter aby na moim rowerze też był tylko u mnie gorzej jest go zamontować bo mam nisko siodełko w rowerze, musimy pokombinować i mąż mówi, że trzeba zlikwidować bagażnik i jeszcze krótsze wąsy do fotelika kupić (nie znam się na tym).

Nasz fotelik odchyla się, jest to niby opcja na spanie ale gdy syn był mniejszy to i tak prowadziliśmy ten rower gdy zasnął, plus teraz gdy zaśnie to nie jeździmy po wertepach. Jednak jak ma na głowie kask to wcale tam wygody nie ma jak się fotelik odchyli. Ta głowa leci na wszystkie strony, no wg mnie nie wygląda to wcale bezpiecznie.

Tu jest też artykuł o jeżdżeniu z dzieckiem na rowerze: https://mamafizjoterapeuta.pl/2021/05/17/od-kiedy-mozna-przewozic-dziecko-na-rowerze/?fbclid=IwAR0MBXRjTj4v39V1QlYIg6UkwZ7xDGPuo-dtlAwDGYdRLekOSL-RGichpVg

My ze starszym zaczęliśmy jak miał skończony rok z tym, że on chodził sam przed 11 miesiącem. I były to trasy naprawdę bardzo krótkie, takie do 2km, wkoło komina jak to mówią. Tylko po asfalcie. Dalsze i częstsze jazdy były jak miał nie całe 2 lata, tak na wiosnę.

My kupiliśmy jakiś niedrogi z decathlona i bardzo zadowoleni jesteśmy

My jeździliśmy jak córka miała już rok i też już dłuższe trasy pokonywaliśmy 

Kurde właśnie najgorsze jak dziecko zaśnie w tym foteliku, już nie raz widziałam jak rodzice sznurówką od buta przywiązywali głowę by nie latała w tę i wewtę..,

u nas nigdy nie zasnęła jest za bardzo ciekawska 

Mamaem sznurówką? No na to bym nie wpadła. Ale to chyba niebezpieczne jest. 

My fotelik będziemy kupować dopiero w przyszłym roku. Też uważam że lepiej stacjonarnie żeby jednak ktoś doradził co jest najlepsze. 

ja na szczęście kupiłam rower i fotelik razem i nie miałam problemu 

Hamax ogólnie miał bardzo dobre oceny z tego co mąż się orientował.

No sznurówka też bym nie przywiązała ale fakt że ta głową mocno leci :/ nawet w tym co mamy i da się go odchylić to i tak głową lata na boki.

U nas jak syn nie ma drzemki a siadzie na rower to 5 minut i śpi. :/

My to na takie wycieczki wybieraliśmy się zawsze jak córka była po drzemce  albo grubo przed aby wracać na ta drzemkę 

Ja też bym na to nie wpadła, ale chyba to lepsze niż latanie tą głową ;/

Miśka Pyśka ja kupiłam rower 5 lat temu, dzieci co prawda były już wtedy w planach ale o foteliku wtedy jeszcze nie myślałam ;) 

u nas już córka miała  roczek jak wymarzył mi się rower i siedzisko dla niej 

Ja jako tako swojego roweru nie mam więc też trzeba będzie w przyszłości zakupić:p

Ja się teraz rozglądam za rowerem dla siebie bo mam co prawda rower ale górski a chciałabym teraz kupić miejski z fotelikiem dla małej

a jaki rower polecacie?

ja mam właśnie taki damski/miejski bardzo wygodnie się nim jeździ, ale ja kupiłam używany z koszykiem i fotelem dla dziecka od razu 

Też chętnie się dowiem na allegro jest cała masa ale zdjęcie to jedno a jej wiadomo co przyjdzie poczta więc wolałabym chyba coś stacjonarnie kupić sprawdzonego 

kupiłam zwykłym sklepie sportowym i korzystałam z niego przez całe lato i polecam fajna opcja spędzania czasu z dzieckiem