Gadżety domowe

Jakie polecicie gadżety domowe? Bez czego nie możecie się na co dzień obejść? 

Robot sprzątający jest na wagę złota:p

Chyba był już taki wątek 

z takich bardziej ulatwiajacych Zycie przy dzieci to wedlug mnie

robot z mopem

termomix jak nie ma 2 lewe rece jak ja do gotowania jeszcze przy dwójce dzieci to wgl

suszarka na pranie albo pralko suszarka

żelazko parowe super sie sprawdza żeby na szybko coś przepracować jakaś cienka sukience nie trzeba deski do prasowania wyciągać :L

zmywarka za 10000% ulatwi ci Zycie oszczędzi wodę i czas

Nie kojarzę wątku ale jak ktoś ma link to niech podeśle . U mnie nie ma rzeczy bez której nie mogłabym żyć

Rozanett gdzieś o tym pisałyśmy ale nie pamiętam czy to był osobny wątek czy w jakimś innym zeszło na ten temat. W każdym razie ja tam nic szczególnego w domu nie mam. Zmywarka to wydaje mi się już takim prawie standardem a nie czymś wow. Thermomix fajna sprawa ale jak dla mnie cena zaporowa jednak. Szukałabym tańszego odpowiednika. Jedynie to żałuję że nie mam gdzie wstawić suszarki bębnowej bo to jednak przy mieszkaniu w bloku ułatwia sprawę jak nie ma się gdzie prania suszyć. 

Madzia oj tak thermomix fajna sprawa, ja jednak poluje na jego zamiennik lidlomixa;P

A ja zamiast termomixa mam robot planetarny ale lubie gotować . Przy młodej mam trochę mniej czasu z niego korzystać ale dalej nie zamieniłabym na nic innego.

Przed urodzeniem córki kupiliśmy oczyszczać powietrza z xaomi oraz kamerkę mi 360. I to są dwa gadżety które serdecznie polecam. Oczyszczacz nie tylko powoduje ze jest czyste powietrze sle również powoduje ze jest mniej kurzu. 

Dla mnie najbardziej znienawidzoną czynnością w domu jest mycie podłog i dlatego mafzy mi się jeszcze irobot ktory odkurza i jednocześnie mocuje podłogi. Wiadomo on nie umyje podłogi tak ja tradycyjnie się umyje ale na pewno na codzień pozwala zachować troche wiekszy porządek...

ja tez nie mam tm wiem ze super sprawa ale dla mnie na razie za drogo...moze jak wróce do pracy to pomysle..

W sumie to w prawie każdym wątku piszemy nie na temat bo schodzimy na inny hehe

Wszyscy chwalą termomix  ,ale no jak dla mnie mega drogi gadżet i jednak nie każdy może sobie na to pozwolić 

Dla mnie drogi i nie uwazam aby dla mnie byl takim priorytetem;)

Mazia drogi, drogi, dlatego ja też nie mogę sobie na niego pozwolić...

Też nie mam termomixa. Zawsze są pilne wydatki i nie ma jak na niego odłożyć. 

Termomiks fajna rzecz natomiast jest tez dużo zamienników które możemy dostać na rynku napewno również spełnia nasze oczekiwania 

Fajne jest to ze przeważnie wszystkie przepisy z tm możemy przenieść wlasnie w praktyce na inny sprzęt skorzystać z nich i tych wszystkich podanych tam proporcji 

Wyderka oszyszczacz xiaomi mamy super tez bylam w szoku jak wycieralam raz w tygodniu czarna szafke rtv kurzu nie bylo ze Myslalam ze ponylilo mi sie I wczesniej sprzatalam;) a odlurzacz mamy Viomi V3 tez bardzo polecam. Zawsze uzywam Raczej z myciem ale myje poten I tak parowyn mopen ale jak 2w1 lepiej zbiera smieci niz samo odkurzanie mam wrazenie

MamaRóża a jaki macie mop?

A tego lidlomixa któraś z Was ma i poleca? Dużo się w ogóle różni od thermomixa? Bo ja się zastanawiam za co się w tym thermomixie tyle płaci. No cena kosmos 

Kiedys corki kolezanki mama miala to mega zachwalala ale nie znam jej dokladnie wiec ciezko tak ocenic jak ona przy garkach na codzien;) ale chwalila ten sprzet ze taki dobry;)

Madzia bo w firmie Vorwerk produkującej Thermomix  to musi sprzęt zarobić na każdy szczebel w tej firmie... Myslę, że nie różni się jakoś wiele, bo właśnie oskarzają Lidla ze podkradają ich patent i niestety lidl przegrał już w którymś kraju taką sprawę...