Ja w szpitalu miałam koszulę w dużym dekoltem, co było fatalnym pomysłem bo niewygodne a druga na ramiączka i było ok. Dobre są właśnie sukienki czy koszule rozpinane na całej długości, albo np. tylko trochę od góry. Sa też fajne sukienki tak jakby z dwóch warstw materiału, gdzie dolną można łatwo odsunąć od ciała.
Sylwencja, inwentaryzacja szafy to oczywiście podstawa - masz rację! Ja jednak jestety jakoś słabo sie urządziłam, bo zupełnie nie mam nic na guziczki (poza “biurowymi” koszulami), a na zameczek mam dwie sukienki, ale niestety zamek jest zbyt plytki, aby pomógł w karmieniu
Iza, świetne te ubrania w O matko!
Moim zdaniem najważniejsze jest to aby było wygodnie i zdrowo. Wygodnie bo Komfort mamy jest bardzo ważny Szczególnie jeśli pojawił jakiekolwiek problemy przy karmieniu naszego maluszka. Natomiast zdrowo to oczywiście wiadomo aby były to Naturalne materiały a także żeby nie były to zbyt ciasne ubrania
Ja osobiście mam dwa sprawdzone sklepy odzieżowe w których szukam czegoś dla siebie jeśli chodzi o karmienie i odzież którą wykorzystam jest tak samo vjakos nie lubię zakupów przez Internet gdy nie mogę zobaczyć tkaniny na żywo i nie mam jak przymierzyć czy to będzie dobrze leżało
Dokładnie lepiej kupować w sklepie niż online, można przymierzyc i sprawdzic z jakiego materiału wykonano
Ja osobiście szukam perełek i okazji na olx. Nawet ostatnio kupiłam sobie koszule do karmienia, nieużywane ani razu. Poza tym na aukcjach można znaleźć mnóstwo ubrań ciążowych i dla matek karmiących właściwie we wszystkich rozmiarach. Niektóre nowe, niektóre mało używane. Można szukać również w second handach, ale to, czy znajdziemy coś naprawdę sensownego zależy już właściwie od naszego szczęścia :)) Jeśli chodzi o zupełnie nowe ubrania, mi do gustu najbardziej przypadły takie sklepy jak h&m, c&a oraz BPC. Moje znajome polecają również internetowy sklep happymum.
Ps. Jeśli chodzi o koszule do karmienia bardziej polecam te rozpinane na środku niż z obydwu stron, ponieważ u mnie było tak, że te guziki po bokach same się rozpinały i stawało się to denerwujące po prostu.
a ja szukam perełek na okres ciąży teraz udało mi się kupić kilka fajnych bluzeczek
polecam top secret
http://www.topsecret.pl/podkoszulek-damski--bluzka-dlugi-rekaw-luzna-do-pracy-na-co-dzien-sbd0783-top-secret,121577,241,pl-PL.html
w promocji - 40%
Ja tam nie kupowałam wielu ciuchów, bo w młodości miałam problemy z prawidłową wagą i wiedziałam, że jak kupię dużo ciuchów to się przyzwyczaję i motywacja do powrotu do wagi sprzed ciąży będzie mniejsza. Bluzki zapinane z przodu na guziczki były dla mnie najwygodniejsze.
ja też dużo nie kupuje i nie zamierzam ale w czymś trzeba jednak chodzić
Jak dla mnie podstawa to staniki do karmienia i je kupiłam. Miałam też 3 koszule do karmienia które kupiłam na allegro za całe 10 zł za sztukę. A jeśli chodzi o pozostałe ubrania to nie kupiłam dosłownie nic. W domu chodziłam w zwykłych t-shirt a na wyjścia miałam kilka koszuli zapinanych na guziczki po środku. Kiedy mały zgłodniał odpinalam kilka guzików i karmiłam. Nigdy nie było żadnego problemu a na mieście karmiłam go często. Ubrania dla kobiet w ciąży i mam karmiących są na prawdę drogie a świetnie można sobie poradzić bez nich.
Koszule do karmienia też kupiłam na allegro za niewielkie pieniądze, super się sprawdziły i na prawdę nie wyobrażam sobie karmienia bez nich, zwłaszcza w nocy. Na czas karmienia poza specjalnymi biustonoszami też nic nie kupowałam. Jak przewidywałam karmienie poza domem, to zakładałam bluzkę rozpinaną na guziczki i już.
no niestety na młodych mamusiach i kobietach w ciąży sprzedawcy czy producenci strasznie próbują zarobić wszystko drogie :-/ ale warto szukać przecen albo odkupić coś z drugiej ręki … ja odkupiłam 2 dni ttemu kilka super bluzeczek i spodnie ciążowe po 5zł szt A WCALE NIE znoszone polecam Giełdy dla mam
Super pomysl chociaz powiem szczerze, ze jak zaczelam karmic piersia to byłam spanikowana, ze nie mam w co sie ubrac do tego karmienia i latala po sklepach w.poszukiwaniu bylejakiej bluzki.do karmienia. Z czasem jednak stwierdzilam, ze we wszystkim da sie karmić. No moze pomijajac wlasnie sukienki i ciasne bluzeczki.
U mnie podobnie tak jak u Kasi, najważniejsze to zaopatrzenie się w koszule i staniki do karmienia. Na wszelkie wyjścia ubierałam się w bluzki rozpinane do połowy długości, które jeszcze przed ciążą miałam lub po prostu koszule. W domu chodziłam w tym w czym było mi wygodnie. Jeśli chodzi o sklep to czasem w Lidlu są ubrania ciążowe i dla matek karmiących. Od 11.12 będzie można tam kupić biustonosze do karmienia, rajstopy i top ciążowy. W lumpeksach ciężko znaleźć taką bluzkę czy sukienkę, ale spodnie często spotykałam.
Bebusia bo jak się chce to można we wszystkim karmić. W domu karmiłam w każdej możliwej koszulce a na wyjścia zawsze ubierałam się w razie gdyby i też wszystko szło gładko.
Dla mnie tez najważniejsze byly wygodne pidzamy/ koszule na wieczory noce i poranki oraz biustonosz to podstawa teraz na allegro kupilam dwa zwykłe biustonosze za 9.99 każdy i są swiwtnej jakosci męczę je juz od jakiegos czasu bo piersi urosly i nie mieszczą sie w moich standardowych biustonoszach
Nic sie z nimi nie dzieje pomimo pran i eksploatacji
Słuchajcie dziewczyny, teraz jest mnóstwo wyprzedaży i warto się zaopatrzyć w większą ilość garderoby do karmienia. Ja ostatnio znalazłam dwie sukienki, które nadaja się do karmienia, obie za 50 zł, jedna z suwaczkiem z przodu, druga z dekoltem w serek, który bez problemu można odchylić. Dobre jakościowo.
Zgodzę sie, że w second handach tez mozna znaleźć sporo ciekawych rzeczy, nawet takich do chodzenia tylko po domu. Chociaż ja akurat w lumpeksach to bardziej w letnie rzeczy się zaopatruje, bo z cieplejszymi gorzej z jakością.
Ogólnie do karmienia nie kupowałam specjalnych ubrań. Koszule do karmienia, chociaż miałam różne to praktycznie w każdej mi było ciężko karmić. Na co dzień uzywam zwykły T-shirt i po prostu podciągam do karmienia. Ale faktycznie ciężko z sukienkami do karmienia, jeszcze zależy kto ma jaką figurę.
ja kupowałam w zwykłych sieciówkach
W sieciówkach zwykle ubrania tyle ze z dekoltem by było łatwiej albo na guziczki :)