Do kiedy dziecko powinno ulewać? Jak można odróżnić ulewanie od groźnego refluksu? Sprawdź, kiedy trzeba udać się z dzieckiem na wizytę do gastrologa.
z ulewaniem nie mamy problemu ale odbijanie jest bardzo głośne i wiadomo że sobie zdrowo pojadła
Moja córka jak miała roczek to na pewno nie ulewała.
moja ma 5,5 miesiaca i nie ulewa juz od ponad miesiaca
U nas ulewanie ustało około 3 miesiąca życia - pediatra w szpitalu mówiła, że jeśli będzie się utrzymywać powyżej 3 miesiąca to należy wykonać badania w kierunku refluksu (po porodzie mój synek bardzo dużo ulewał i było to spowodowane śluzem, którego nie odciągają już po porodzie - dopiero na moje wyraźne żądanie dwukrotnie odciągnięto i była znaczna poprawa).
moja tak do 3-ciego m-ca moze nie ulewala czesto ale zdarzalo sie, teraz juz nic
mojej wogóle sie nie ulewało
mojemu synkowi ulewalo sie tylko na samym poczatku a potem na szczescie mialam juz spokoj
U nas synek ulewał tylko do jakiegoś 5-6 m-ca
u nas nadal ulewa ale widze ze ustępuje powoli zdarza się to sporadycznie raz na kilka dni
ulewanie to sprawa indywidualna każdego brzdąca
dosc duzo dzieci ulewa
moja ulewa a nawet wymiotuje
a co jesli wymiotuje? to sa takie chlustajace czego to moze byc objaw??
marysiaz wydaje mi się, że powinnaś się udać do pediatry bo z tego co pamiętam takie chlustające wymioty na pewno nie są niczym dobrym
chlustające mogą być objawem refluksu żołądkowego - lecz nie musza. I mogą być podyktowane czymś innym. dobrze dziewczyny pisza - idż lepiej do pediatry
to może być niebezpieczne
moja na początku ulewała
jej a slyszalam ze ulewa do pol roku
Z ulewaniem trzeba bardzo uważać. Ja cały czas boję się zachłyśnięcia…