Gdzie kupujecie dobre jakościowo ubrania dla dzieciaczków?

Ja też mydelko - odplamiacz -pranie. Czasem muszę drugi raz potraktować mydelkiem. I na szczęście zazwyczaj udaje się pozbyć plamy.

Odmywacie tak z ubrań nowe plamy czy stare też? 

Ja duże plamy od razu mydelkiem. Aczkowkirk takie mniejsze to czasem zauważę dopiero jak np prasuje 

One chyba właśnie pod wpływem ciepła wychodzą...

Może tak być bo czasem oglądam.jakies bodziaki i są ok. Prasuje i składam. A.potem jak chce założyć Małemu to nagle plama jakąś...

Bardzo fajnie ubranka mają w Fabryce bodziaków, H&M, pepco też nie najgorzej wypada chociaż zależy od składu, 5.10.15, smyk

Na plamy polecam dr Reiner mydełko na 100 plam z Polleny działa lepiej niż Vanish 

A ja odkryłam niedawno bodziaki z Free Juniors. Kupowałam na vinted. Takie z napisami i jakość wydaje się fajna. 

Dziewczyny powiedzcie gdzie mogę kupić ubrania dla szczupłego niemowlaka? Mam synka w okolicach 13 centyla, aktualnie ma 5mc, zaczynamy rozmiar 68. Tylko ze wszystko jest na niego za szerokie. Jest długi i szczuplutki, we wszystkich spodniach wygląda jak klaun dosłownie, już nie wiem w jakich sklepach szukać mu ubrań, nawet skarpety są na niego za szerokie :woman_facepalming: h&m, reserved, sinsay, pepco odpada

Ja ostatnio odkryłam firmę maroyal i naprawdę mają miłe dla ciała ubrania :slight_smile:

A weź zerknij jeszcze sobie przy okazji do Zary, wydają mi się te legginsy dość “szczupłe” a co do skarpetek - to zajrzyj do action :grinning: ja tam kupiłam takie malutkie szczuplutkie skarpetki i ani hm ani pepcowe nie są takie szczuplutkie :grinning: może akurat też wam podpasuja :grinning:

Zara ma słabe składy, w co nie wejdę to z reguły połowę stanowi poliester albo akryl :grimacing: a na ubranka w action nigdy nie patrzyłam szczerze mówiąc, zawsze na pierdółki do domu :grinning:

Ja nie wiedziałam, że w action są ubrania :stuck_out_tongue:

Odświeżę tutaj, czy macie sprawdzone strony z komplecikami czapki+komin/chusta dla dziewczynki ? I czy z doświadczenia mi poradzicie czy właśnie komin czy chusta się wam lepiej sprawdza na wiosnę ? :smiling_face:

Ostatnio dla starszego 6/7 latka nie mogę znaleźć ubrań które by posłużyły dłużej niż miesiąc

Ja kupiłam czapeczkę i chustę merino w maylily, teraz będę zamawiać czapeczkę bambusowa na wiosnę- w komentarzach czytałam że się nie zsuwa :slight_smile: minus ro cena i czas oczekiwania na wysyłkę - od 1 dnia do 9 dni roboczych. Wcześniej zamówienie dostałam po 2 tygodniach. A co do ceny to jest trochę droższa, ale już kupiłam tańsze (hm) i czapeczki zlatują z głowy po kilku minutach