Gdzie warto jest polecieć z dzieckiem za granicę?

We trójkę nie lubimy, kiedy jest zbyt gorąco, najlepiej jak temperatura oscyluje wokół 27 C, max. 30 C w słońcu.

Dodatkowo lot nie może być dłuższy niż 6-7 h, a najlepiej 3-4 godzinny.

Chcielibyśmy, żeby hotel nastawiony były na wakacje z dziećmi - podobno taka jest TURCJA (baseny, zjeżdżalnie i mnóstwo innych atrakcji dla dzieci), ale niestety panująca tam w wakacje temperatura jest dla nas wręcz zabójcza.

Nigdy nie byłam na wakacjach typowo "pod palmami", dlatego kierując się własnym doświadczeniem proszę polećcie jakiś kraj, wyspę, a najlepiej konkretny hotel 

który spełni nasze wymagania.

Rozważamy wyjazd na Maderę, ale nie mam pojęcia czy to dobry pomysł.

Wystarczy że wszystkie swoje preferencje wpiszeszsz w Tui i wyskoczą ci hotele przyjazne dla rodzin z dziećmi i od razu zobaczysz sobie opinię o nich 

Niestety nie doradzę bo taki wybór również przede mną. Polecam grupę na fb podróżowanie z niemowlętami i małymi dziećmi. Tam na pewno coś doradza. 

Turcja  , Grecja  - tam kochają dzieci :) 

Ale w Turcji uwazaj bo lubią dotykać obcy ludzie dzieci , a nie zawsze to jwst higieniczne  :( 

Madera,  musiałabyś poczytać poradniki czy fora na fb .

Wybierz sprawdzone biuro podróży ,  i tam Ci doradzą na pewno :) też niech Ci od razu wydrukują kilka ofert i w domu sobie przejrzeć możesz. 

Polecam Bułgarię, niedaleko, temperatura myślę że ok, tylko wiadomo jakiś hotel dostosowany z atrakcji dla dzieci trzeba wybrać 😉

Niestety nie pomogę , ale chętnie poczytam o wyprawach innych dziewczyn :) 

Madera nie jest typowo “dziecięca”. Raczej nie znajdziesz tam atrakcji typu zjeżdżalnie, aquaparki itp. To miejsce bardziej pod zwiedzanie.

Fajnie przeglądnąć wasze polecenia 

Warto też sprawdzić jakie warunki zapewnia hotel. Jakie mają atrakcje dla dzieci. 

Dokładnie, Madera jest piękna, ale raczej do zwiedzania. Mało tam hoteli z atrakcjami typowo dla dzieci

Turcja jest naprawdę fajna jeśli chodzi o wakacje z dzieckiem, a jeśli przeraża Cię temperatura latem, to może warto rozważyć wycieczkę pod koniec sezonu? Jak temperatura trochę spadnie?

Ja uwielbiam ciepło, więc wszystkie kraje w jakich byłam, bądź byli moi znajomi, którzy mają podobne upodobania są raczej cieplutkie. Jeśli wchodzi w grę przesunięcie terminu, to na typowo wakacje z dzieckiem, takie spędzane w większości czasu w hotelowym basenie ze zjeżdżalniami itp to Turcja, Tunezja, Egipt

Polskie morze przed i po sezonie. Niskie ceny hoteli, puste piękne plaże.

Od zawsze polecam Grecję :slight_smile:

Grecja jest super potwierdzam i dużym plusem jest podróż bo to jakieś 1,5 h samolotem a przy małych dzieciach jest to istotne

Dla mnie najpiękniejsze są Włochy. :blush:
Ale jeśli chcecie, aby nie było zbyt gorąco tylko raczej tak jak wiosną to polecam Maderę

Tak ale tu nie są typowe wakacje „pod palmami”
Polskie morze jest naprawdę bardzo ładne, ale raczej do spacerowania i podziwiania.
Chociaż podejrzewam, że każdy znalazłby coś dla siebie, ale jednak u nas poza sezonem ciężko trafić na temp. W okolicach 27 stopni… :confused:

Dokładnie… w Polsce ciężko trafić na ładną pogodę .
Mi się podoba Grecja i Turcja

1 polubienie

Bulgaria to według mnie super kierunek z dzieckiem. Jest w UE więc działa EKUZ. Nie jest bardzo daleko i jest dużo rozrywek dla dzieci. Jest też co zwiedzać typu Nessebar

Grecja - mam marzenie żeby tam pojechać z rodziną :slight_smile:

Oj tak. Ja bardzo lubię polskie morze, ale zimą, kiedy nie ma turystów. Niestety odrzucają mnie od naszego morza wszędzie rozłożone parawany, palący i pijący plażowicze, którzy swoje kiepy i kapsle wyrzucają w piasek…
Nad polskim morzem niestety brakuje po prostu kultury…

1 polubienie