waga urodzeniowa 3690g 🩷
@Mamuska357 próbowaliśmy wczoraj i dziś dać butelkę z odciągniętym mlekiem ale nic z tego
jutro przychodzi położna i może uda jej się przystawić do butli żebyśmy wiedzieli jak
waga urodzeniowa 3690g 🩷
@Mamuska357 próbowaliśmy wczoraj i dziś dać butelkę z odciągniętym mlekiem ale nic z tego
jutro przychodzi położna i może uda jej się przystawić do butli żebyśmy wiedzieli jak
Super, jasna sprawa. A jak odciągasz to masz tego mleka dużo? Ja dokarmiam a mm
odciągnęłam wczoraj 25 ml, mleka wydaje mi się że jest sporo bo piersi twarde jak skała - dzisiaj znowu trochę odciągnę
Może bąki? U nas od pierwszych dni niestety męczyły ![]()
taak, pierdzi mocno, ale dziś w nocy było lepiej
Moze sproboj jesli masz z inna butelka. Czasem to kwestia smoczka i preferencji dzidziusia.
Synek przez pierwsze piesiace pil tylko z lovi mamafeel a teraz tylko Canpol s-shape.
Dopiero dojrzałam , nadrobiłam wątek . Jej gratulacje 🩷 slodziaczek mały ![]()
I jak tam wam idzie karmienie?
Jak nadal ciężko to ja bym spróbowałam z inną butelką, albo spróbować z kapturkami na sutki ![]()
Gratulacje 🩷🩷🩷 Mam nadzieję, że wieczory macie już ciut lepsze 🩷 dużo zdrowia dla Was
karmienie z piersi idzie nam myślę, że bardzo dobrze - butelka też już jest akceptowana
gorzej z pojawiającym się płaczem w nocy… boję się że to kolki, tylko czy nie za wcześnie?
Kolki niestety mogą być od samego początku
ja myślę że u nas właśnie w 3-4tyg było najgorzej
Kolki zaczynają zazwyczaj pojawić się około 3 tygodnia życia. Więc może to być to pamiętaj że układ trawienny jest niedojrzały dopiero się przystosowuje i nagle szok dla dziecka
my mamy dopiero 11 dobę i taki płacz jest w sumie od początku… najpierw myślałam że to brak mleka, potem że dziecko nie ma siły dojadać… a teraz już nie wiem co ![]()
A dobrze przybiera na wadze ? Jak przystawiasz do piersi w nocy to się uspokaja czy nadal płacz ?
A dokarmiasz go mlekiem modyfikowanym?Może jednak nie dojada……
U nas już od drugiej doby tak było, panie w szpitalu nie mogły uwierzyć jak mała okropnie i długo płacze. Z innych oddziałów Espumisan jej szukały żeby tylko ją uspokoić ![]()
Mleka miałam od początku bardzo dużo, ale zaciągała powietrze przy jedzeniu, podpytaj połiżną może czy Ci się dobrze przystawia ![]()
No właśnie tak było u mnie, niby się wydawało że długo była przy piersi, a zasypiała i więcej ciumkała niż jadła i przełykała .
Na początku dzieci w ogóle dużo ciumkaja i mega wolno piją bo się uczą dopiero. U mnie sesja przy jednej piersi na początku trwała nawet 45min…. Potem to minie
masz moze mozliwosc zważyć ją przed karmieniem i po?
moze byc jak mowia dziewczyny ze kwestia pokarmu i np za mało lib nieefektywnie sobie zje
moze tez miec kwestie gazow szczególnie ze tex idziw bąków, zaciagac moze zbyt duzo powietrza przy karmieniu. patrzylas czy ma twardy brzuszek?
albo po prostu kolki lub napięcia
z samych napięć moze mieć płacz bo ją boli
dobra cdl by pomogla bo bys od razu wiedziała o tym czy je efektywnie i wystarczająco
A co mówi położna środowiskowa lub pediatra?
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.