Jakie choroby wywołuje gronkowiec i gdzie można się nim zakazić? Czy może powodować u maluszka problemy z brzuszkiem? Dowiedz się, jak się go leczy.
Nigdy nic nie wiadomo. A tego gronkowca to chyba jednak częściej mozna złapać w szpitalu niż tak normalnym życiu.
znajomej córeczkę w szpitalu po porodzie zarazili gronkowcem leczenie trwało bardzo długo
wielokrotnie słyszałam o przypadkach zarażenia dzieci gronkowcem, wiele nawet takich sytuacji było nagłośnione
jejku to jest okropne, ja na szczęście nie słyszałam o takich przypadkach u dzieci ale wśród dorosłych jak najbardziej
Gronkowiec jest okropną chorobą, szczególnie gdy dopada dziecko.
w pobliskim szpitalu ostatnio dziecko zarazili
Nikt z mojego otoczenia na szczęście nie miał gronkowca bo widzę,że to coś strasznego gdy występuje u dzieci.
mamaAnia osobiście nie rozumiem takich przypadków. Przecież gdy zawozimy dziecko do szpitala to po to aby go tam leczyli, a nie zarażali inną chorobą. U mnie tak było z synkiem. Po tygodniu od porodu próbowali mi wmówić, że niby dziecko z zapalenie płuc urodziło. Tylko ciekawe dlaczego na początku nie było żadnych objawów i nagle dziesiątka niemowlaków urodziła się z zapaleniem płuc.
Niestety tak to jest że czasem sie idzie do szpitala aby sie wyleczyć a tam podłapiemy jakieś inne paskudztwo.
u mnie w rodzinie był ostatnio przypadek, że osobę dorosłą zarazili w szpitalu gronkowcem
u mnie w dalszej rodzinie też osoba została zarażona w szpitalu gronkowcem i to tym najgorszym złocistym
na gronkowca szczególnie narażone są wcześniaki
nie raz jest tak że człowiek idzie do szpitala żeby się wyleczyc a wychodzi z czymś innym
nie tylko wczesniaki tylko my wszyscy jak szpital nie przestrzega zasad higieny i nie sterylizuje sprzetu
W kręgu moich znajomych niestety coraz częściej się zdarzają takie przypadki że idą sie wyleczyć z jednego a przynoszą coś drugiego. Przykra jest taka rzeczywistość.
leczenie gronkowca trwa długo
bardzo długo szczególnie w przypadku gronkowca zlocistego
gronkowcem często zarażają w szpitalu
wstretne te choróbska…