Gry na konsole dla dwojga

Czesc Mamusie. Zastanawiam się, ile z Was spędza czas grając na konsoli, bo u nas w domu to ostatnio hit. Z mężem odkryliśmy dwie gry, które super nadają się na wspólne granie.

Pierwsza to The Cave. Ciekawa fabuła, świetne postacie i trzeba trochę pomyśleć, żeby przejść poziomy. Świetna do wspólnej zabawy.

A druga to It Takes Two. Totalna rewelacja! Coś, co naprawdę nas wciągnęło, bo to gra o parze, która musi przejść przez różne wyzwania, współpracując. Naprawdę mocno bazuje na współpracy i komunikacji. Fajna fabuła i przy tym dużo śmiechu. Podobno dla niektorych gra rozwodowa :smiley:

Jeśli szukacie sposobu na spędzenie czasu we dwoje, to te gry są idealne. Polecam, bo to świetna alternatywa dla tradycyjnych wieczorów filmowych i serialowych.
A Wy, gracie w coś razem z partnerem? Dajcie znać :slight_smile:

It takes two - zgadzam się, super gra. Szkoda, że nie ma np jakiejś kontynuacji w postaci 2 części bo drugi raz przechodzić to samo to już nie ten sam fun:( Musimy sprawdzić tą The Cave🤔

My jako starzy ludzie gramy w Scrubble i Jenge :smile:

Mój mąż ma Nintendo i graliśmy w Mario party, fajna bo można było grać we dwoje jako drużyna lub przeciwko sobie, teeken czy wyścigi różnego rodzaju te wchodziły, próbowaliśmy tez w overcooked ale ja za nerwowa jestem do takich gier :sweat_smile: zdarzyło się też grać z siostrzeńcami na ps to wtedy wszyscy graliśmy w wiedza to potęga, szymparty, fornite czy jakieś LEGO .
Jak nie mieliśmy dziecka to też just dance i butelka wina była spoko opcja ale no coz to już chyba nie ten etap życia :joy::joy::joy:

Uuuuuu ja wgl nie gram w takie atrakcje ,nie mam podzielności i patrzę na pada zamiast na ekran hahahah bo przyciski mi sie mylą i nie mogę nigdy ich zapamiętać
Za to moj ciupie w mecze

I jeszcze w monopoli ! :rofl::rofl:

1 polubienie

Moja mama jak gra w Tekkena to wciska wszystkie przyciski na raz i nawet nienajgorzej jej to idzie🤣

Nie znam ale chętnie wezmę pod uwagę jak będzie chwilą czasu i przetestuję :wink:

To ja jestem zacofana :sweat_smile: u nas mimo dzieci konsoli nie ma, ale to dlatego że napatrzyłam się jaki problem miała moja siostra z synem on już świata nie widział poza konsolą :person_facepalming: skończyło się na psychologu, dlatego stwierdziłam że jak my kiedyś daliśmy radę bez to i nasze dzieci bynajmniej w najbliższym czasie nie będą mieć więc i my nie mamy takiej atrakcji :grin:

1 polubienie

My gramy ale na PC, jednak nie w dry typowo dla dwóch osób, a multiplayer przez internet. Wkręciliśmy się strasznie w CS i LOL :rofl:

1 polubienie

Ja też nie jestem fanką gier przez mojego brata. On na ponad 20 lat i mówi, że nie może pracować na cały etat bo nie będzie miał czasu na gry :crazy_face: śmiech przez łzy

Mój mąż też to ma i z sąsiadem grają bardzo często :rofl::rofl: cieszą się jak małe dzieci. Mario wymiata

1 polubienie

Mój to prawdziwy gamer konsola, komputer i tylko się śmieje że gdyby nie ja to by grał ciągle w swoje rpg

My nie gramy w żadne gry , niestety nie mamy czasu a nieraz takie wspólne chociaż by gry były by na pewno fajne

Mój też tak gada :rofl: mieliśmy biurko w pokoju, ale urodziła się mała, a mieliśmy do dyspozycji jeden tylko pokój, bo remont. Wyniósł biurko na strych. Myślałam, że skończy grać, a on teraz wyrzuca po schodkach przedłużacz i gra na strychu :rofl::rofl:

A nie to mój przestał grać jak mnie poznał bo uznał że woli się spotykać ze mną niż grać :sweat_smile::joy:

1 polubienie

Mój też bardzo długo nie grał, później grał, później znów nie, po narodzinach córki też spędzał większość czasu z nami, a teraz niektóre wieczory mamy wspólne, a niektóre ja biorę książkę, a on ucieka na strych :rofl:

U nas w domu tez konsola ostatnio robi furore! Nie gralismy w The Cave ani It Takes Two, ale brzmi to super, szczegolnie It Takes Two – idealne do wspolnego smiechu i wspolpracy :smile:my czasem gramy w cos prostszego razem albo przeplatamy z filmami, fajnie spedza sie czas we dwoje.
Jakies inne gry dla par polecacie? Chetnie przycupme i poczytam :slight_smile:

Ja jeszcze polecam Mario i star wars lego :slight_smile:

2 polubienia

Ojej, ale wydaje mi sie ze mu to przejdzie. Kiedys przeciez musi isc do pracy…