Grzebień czy szczotka na gęste włosy

Co używacie do czesania włosków dzieciom? Mały ma strasznie gęste włoski i tą szczoteczką dla niemowlaków nie jestem w stanie mu rozczesać dobrze włosków bo ma takie ,,przylizane,, a nie rozczesane. Jaki grzebień bądź szczotkę polecacie?

Mam gęste włosy do tylka i uzywam szczotki olivi garden i sprawdza się super mam tez podobna z onlybio i tez jest genialna 

Ja używam szczotki i grzebienia z canpol. Czasami czekałam włosy synom swoją szczotką lub grzebieniem bo przychodzą do mnie żeby ich też poczesac;)

My mamy szczotkę z Canpol. Co prawda mamy średnio włosków ale jestem mega zadowolona. Kupiłam już w ciąży gdy kompletowalismy wyprawke

ja najpierw używałam grzebień i tą z włosem szczotkę. Miałam zestaw z canpol babies teraz hmm ma tak krótkie, że sporadycznie mu czeszę włosy bo i tak nie jest chętny. Córce szybko normalną szczotką czesałam tzn jak już miała dluższe włosy 

My mamy taką szczotkę z Koziego włosia ale tak jak piszesz do dłuższych włosków średnio się nadaje bo tylko przylizuje. Mamy też zestaw z canpol i z akuku tj szczotka i grzebień. One są już ze sztywniejszym włosiem i super się sprawdzają :)

Ja też mam zestaw z akuku grzebień + szczotka i ich używam. Ale mój Mały nie ma jakoś bardzo dużo włosów.

Myślę ze na geste to zdecydowanie szczotka ale tez rozczesywac tak stopniowo aby nie szarpac wlosow nie zaleznie czy to chodzi o nas doroslych czy dziecko 

Myśle ze szczotka 

U nasz szczotka z naturalnym włosiem 

Kiedyś jak brałam mała to pamietam miałam grzebień z takim szerokim rozstawem

Tak ale te grzebienie to raczej do przeczesania grzywki :D

O to faktycznie musi mieć gęste włoski jak ta szczotka z włosiem nie daje rady . Tak jak piszą dziewczyny kupiła bym szczotkę a nawet może pokusiła sie o tangle teezer:)

u mnie te grzebyki to chyba były używane na ciemieniuchę :D jak była walka był grzebień, a tak to szczotka 

Odpowiednia szczotka i rozczesywanie od dołu idąc do góry;) 

Ja sama ostatnio zmieniłam zwykłą szczotkę na taką z naturalnym włosiem i odpowiednim rozstawem i jest mega różnica;) szczotka ma duże znaczenie przy rozczesywaniu włosów;)

Szczotka i to najlepiej z miękkiego włosia ja mam z Olivia Gardena 

Ja zawsze miała bardzo gęste włosy i uzywalam szczotki bo lepiej mi się nią rozczesywalo włosy ale wiem że zawsze było bardzo dużo włosow na tej szczotce. Teraz mam duzo mniej gestrzejsze po dwóch ciążach ale nadal używam szczotki mimo że gdzieś ostatnio czytałam wypowiedź trycholog że na gęste włosy lepiej używać grzebienia szerokiego zaczynając od końcówek dopiero późnej górę. Że w tedy dużo mniej włosów wypada i chyba zacznę bo naprawdę bardzo dużo mi wypadają. 

Dwa łobuzy nie wiedziałam że ta szczotka nazywa się tangle teezer. Stwierdzam że jestem do tyłu z aktualnymi nazwami i to nie tylko szczotek do włosów hahaha

Karoliga dla mnie ta nazwa to nowość:P

Heh bo to 1 firma która to wprowadziła i pamiętam był szał na nie i taka sobie sprawiłam i nazwa mi utkwiła:)