Tak jest, ja też często mówię że coś rozumiem i wgl, ale dopiero jak dana sytuacja mnie spotka to naprawdę ROZUMIEM co miała na myśli osoba z którą kiedyś na ten temat rozmawiałam.
To już tak jest, że dopóki nas dana rzecz/sytuacja nie spotka to nie do końca wiemy z czym mierzy lub mierzyła się dana osoba
Hej kochana
Osobiście nie praktykowałam, ale słyszałam że takie metody na ból przy porodzie nie są typowe, ale niektóre mamy faktycznie używają grzebienia lub szczotki do masażu pleców, karku czy stóp, żeby złagodzić napięcie i rozluźnić mięśnie podczas skurczów. Działa to trochę jak masaż i nacisk, ruch, uwalnianie endorfin i pomaga oderwać uwagę od bólu. Niektóre kobiety mówią, że lekki masaż grzebieniem po plecach czy ramionach w fazie porodu aktywnego naprawdę daje ulgę, zwłaszcza jeśli partner czy położna pomaga. Najważniejsze, żeby nie wbijać ząbków w skórę, tylko używać delikatnie, w formie masażu i relaksu. To jest raczej dodatek do metod oddechowych, czy piłki porodowej, a nie główna metoda znieczulenia.
To było dla ciebie z pewnością trudne przeżycie. Ile to się trzeba wymęczyć psychicznie i fizycznie…. Jak już się jest w domu z maluszkiem , można w końcu troszkę wyluzować i się nacieszyć tym spokojem. Chociaż ja to zawsze mam jakiś stres , czarne myśli. Nakręcam się i szukam problemów . Na wszystko jestem wyczulona i ciężko tak funkcjonować , ciągły stres
Na mnie powiedzenie "bedziesz miala swoje dziecko to zrozumiesz " zawsze dzialalo jak plachta na byka . Myslalam , ze przeciez rozumiem i wiem jak to jest kogos kochac … kocham rodzicow , brata , meza , wiec jak niby moge tego nie rozumiec . (Czy ogolnie podejscia rodzica do dziecka)
No i urodzilam … przyznaje sie bez bicia … nie rozumialam myslalam , ze rozumiałam a to zupelnie co innego , i inny rodzaj milosci i zmartwien
Matko kochana… nie wyobrażam sobie takiego doświadczenia… ackzolwiek moja kolezanka opowiadał, że na nia tez znieczulenie nie zadziałało i czuła jak ją rozcinają, zaczęła krzyczeć i dopiero ją uśpili na szybko
No to dlatego tak w duchu myślę o mojej przyjaciółce to myślenie faktcznie może kogoś urazić no ale my mamy które mają dzieci swoje myślą jak ktos mówi że rozumie
@MojeM1 oj przeszłam ,.wgl z drugą ciążą miałam o wiele więcej nerwówki corka wynagrodziła mi tym że szybko się pojawiła a mając 6 cm rozwarcia nie wiedzilam ze to już i że rodzę zanim myśli pozbierałam to corka była już ze mną a ja przez te dwie godziny skora do skory nie wierzyłam że takie piękne i szybkie porody istnieją:)
To super , że tak łatwo poszło z porodem dlatego to też nie ma reguły , że jak pierwszy był ciężki to drugi też czy tam odwrotnie. Każdy poród jest inny i nie wiadomo czego się spodziewać
Ja pierwszą CC to była masakra, znieczulenie nie zadziałało, czułam jak mnie tną, na szybko mnie usypiali, później właśnie zespół popunkcyjny, nawet największemu wrogowi nie życzę takiego bólu…
Drugi poród CC i jak zadziałało znieczulenie to wiedziałam że będzie dobrze
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.