Gwizdek do porodu

Cześć, stoję przed wyborem gwizdka do porodu. Czy są tu jakieś mamusie, które korzystały z tej metody przy porodzie? (Dla osób, które zaraz wyśmieją, gwizdek pomaga przy regulacji oddechu w trakcie porodu. Nie jest to gwizdek taki klasyczny, a specjalny.) Jaki gwizdek polecacie? Nie ma ich za dużo do kupienia, a też tutaj na forum nie znalazłam wątku o gwizdkach porodowych.

gwizdek Winner Flow to jedna z nowości
To forma ćwiczeń oddechowych -ćwiczenia z gwizdkiem porodowym.
pozwala kontrolować przepływ oddechu , ja osobiście się nie zdecydowałam na to :wink:

Osobiście słyszałam tylko o gwizdku winter flow, ale sama się w taki nie zaopatrzyłam :smiley: moja kumpela miała, ale finalnie przy porodzie go nie użyła bo była w z emocjach i o nim zapomniała :sweat_smile:

W którym jesteś tyg? :smiley: bo ona też przed porodem sobie ćwiczyła na takim gwizdku i warto to zrobić bo nie zawsze położna umie dobrze poinstruować :face_with_peeking_eye:

Słyszałam o tych gwizdkach ale jakoś to nie dla mnie. Myślę że to jednak są takie emocje że nikt nie skupia się na gwizdku żeby dobrze oddychać. Wg mnie ani gwizdki ani grzebienie są zbędne. Ja mimo że wiedziałam jak mam oddychać i tak robiłam to inaczej bo w bólu człowiek jednak skupia się na czymś innym. Ale to jest moje zdanie i absolutnie nie musicie się z nim zgadzać

Hej, spokojnie, wcale nie jest to dziwny pomysł i coraz więcej dziewczyn z tego korzysta. Gwizdek pomaga ogarnąć oddech przy skurczach i parciu, daje punkt skupienia i naprawdę potrafi uspokoić, zwłaszcza jak stres bierze górę. Nie korzystałam, ale moja przyjaciółka tak i mówiła, że była bardzo zadowolona z PhysioFlow, bo jest typowo pod poród i pracę z przeponą, nie zwykły gwizdek do zabawy jak słusznie podkreśliłaś :slightly_smiling_face:. Warto zacząć ćwiczyć już w ciąży, żeby w trakcie porodu nie był obcy. :heart:

Osobiście nie korzystałem i nawet o tym nie słyszałam :wink: także dzięki tobie wiem o czymś nowym :slight_smile: niestety niczego nie polecę. Ciekawy pomysł z tym gwizdkiem , ja chyba nie zdecydowałabym się na niego , jakoś nie mój klimat. Jednak super , że są jakieś nowe sposoby na radzenie sobie w czasie porodu. Jeżeli ktoś czuje , że mogłoby pomóc to z pewnością warto się zaopatrzyć w ten gwizdek. A z pewnością prędzej czy później ktoś z niego skorzysta….bo dzieci uwielbiają gwizdki :see_no_evil::joy: więc w razie czego dziecko dostanie prezent w późniejszym czasie

Slyszalam o gwizdkach , ale moja polozna ze szkoly rodzenia powiedziala , ze to jest bardziej taki gadzet niz koniecznosc i jesli nauczymy sie prawidlowo oddychac to bedzie zbedny . Ja ostatecznie cwiczylam oddychanie i nie skusilam sie na gwizdek .
Moze ktoras mama rodzila dwukrotnie , raz bez gwiazdka i z gwizdkiem i moze porownac ?

Ja także jak dziewczyny pisały, na szkole rodzenia słyszałam o tym gwizdku Winner Flow, jednak nie skusiłam się na jego zakup, stwierdziłam osobiście, że wolę skupić się na ćwiczeniach oddechowych, zaczęłam ćwiczyć około połowy ciąży i to później wykorzystałam podczas porodu :blush:

Ja nie wiedziałam o takich gwizdkach, a szkoda. W trakcie porodu dosłownie zapomniałam jak oddychać pomimo że na szkole rodzenia uczyłam się i myślałam że mam to opanowanie. Gdybym miała rodzić drugi raz raczej bym się na taki zdecydowała, ale niestety nie jestem Ci w stanie doradzić w wyborze. Niestety są one jeszcze mało popularne, tym bardziej w Polsce :slightly_frowning_face:

Ja w ogole nie słyszałam o takim wynalazku :woman_shrugging:t3: ale fsjnie, że mogłam poczytać o czymś innym czego jeszcze nie znałam 🩷 po zweryfikowaniu co to jest nie zdecyuje sie na niego, nie czuje takiej potrzeby, ćwiczyłam oddech tak ja zalecały położne w szkole rodzenia

Z gwizdkiem niestety nie pomoge, chce tylko powiedziec, ze tu nie ma przestrzeni na “wymiewanie”.
Im bardziej odjechany pomysl w lagodzeniu bolu, ogarnianiu bobasa tym lepiej.
Wymieniamy sie doswiadczeniem, pomyslami i dobra energia :slight_smile: :heart: nikt tu Cie nie bedzie krytykował

Dokładnie tu możemy o wszystko pytać a jeżeli ktoś będzie próbował cię obrazić swoją wypowiedzią możesz oflagować ten post i redakcja szybko go wyłapie . To jest grupa wsparcia dla mam ,jesteśmy tu dla siebie pomocą .

1 polubienie

Rodziłam z gwizdkiem winter flow.
Bardzo pomógł mi na skurczach :slight_smile: jeśli chodzi o parte to przez 3 minuty nie zdążyłam sprawdzić :smiley: ja zamawiałam z allegro:
https://allegro.pl/oferta/gwizdek-do-cwiczen-porodowych-winner-flow-12341668039

Powyżej wstawiam notatki od Połóżnej :slight_smile: kiedy jaki opór :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Kurcze serio nawet nie wiedziałam o takich opcjach przy porodzie . Ale fajnie że pomaga to najważniejsze jeżeli chociaż trochę minimalizuje bóle porodowe to myślę że warto sobie zakupić.

Zawsze chociaż głowę można czymś zająć xd

U nas właśnie dziewczyna wrzuciła na stronie opinie z gwizdkiem w tle zaraz wam wrzucę :wink:

1 polubienie

Dokładnie mam to samo zdanie xd ja przy pierwszym porodzie miałam problem z oddechem, a w drugim już wiedziałam co i jak z wdechem i wydechem i dzięki gwizdkowi mogłam robić dłuższe wydechy :stuck_out_tongue:

Super że gwizdek pomógł ci przy porodzie , to najważniejsze aby pomagało.

Najważniejsze , że ci pomogło te rozwiązanie :slight_smile: bardzo dobrze , że miałaś jakąś pomoc , która chociaż troszkę ci ułatwiła poród.

To Jeszcze bardziej mnie przekonuje do zakupu

1 polubienie