Czym więcej o tym czytam, tym bardziej chcę go mieć. Koszt nie jest duży, a jeśli miałby mi pomóc z oddechami, bo on reguluje je w trakcie porodu, to chociaż warto spróbować. W sumie oddech w trakcie porodu jest najważniejszy.
A w ogóle to gdzie go kupić ? Najlepiej stacjonarnie bo czasu coraz mniej
to może się skuszę
Ew popytać o niego w aptekach albo sklepach medycznych.
Teraz jak dzisiaj zamowisz rano to mozliwe , ze dojdzie jeszcze jutro (no dobra jest weekend to utrudnja sprawe)
Stacjonarnie może być problem z dostępnością bo jednak nie jest to zbyt popularny produkt, ale na pewno nie zaszkodzi popytać, może gdzieś się uda zakupić od ręki
choć myślę że najlepszą opcją będzie zamówienie przez internet ![]()
Na allegro dojdzie w 2-3 dni bez problemu
a czasami też u położnych można kupić
jak masz jakąś zaufaną to zapytaj, albo na jakiejś lokalnej grupie na fb
czasem też jakaś babka może mieć, bo kupiła na poród i nie korzystała ![]()
Ooo super wiedzieć , sama przy 3 bym spróbowała
Jest na Allegro, dzisiaj fizjo powiedziała mi, że można to trenować na zwykłym baloniku, ale na ćwiczenie z gwizdkiem idę dopiero we czwartek
A no to popatrzę po internetach.
Ooo o baloniku nie słyszałam ![]()
W szkole rodzenia położne mówiły że najlepiej w domu poćwiczyć oddech z gwizdkiem żeby przy porodzie było łatwiej z gwizdkiem. Podobno trzeba się nauczyć oddychać z nim, więc może warto przetestować trochę wcześniej ![]()
Tak, korzystam z wizyt u mojej fizjo uro, która uczy mnie tego i masażu krocza. Sama bym nie ogarnęła, jak oddychać z tym gwizdkiem. ![]()
Miałam taki sam
jeśli korzystasz z fizjo masz instrukcje z gwizdka i masażu krocza to na pewno będziesz mieć wspaniały poród ![]()
![]()
![]()
Super , że się zdecydowałaś i wybrałaś gwizdek
dzięki niemu będziesz z pewnością spokojniejsza i trzymam kciuki żeby ci pomógł ![]()
Jest jeszcze jakiś, ale do niego trzeba dokupić aplikacje, która robi z Tobą te oddechy
Wow to nie słyszałam:p
Też się zastanawiałam nad zakupem gwizdka, ale za tydzień idę do fizjo i może jeszcze jej zapytam. Uczyłam się już z nią prawidłowego oddechu. Raz dała mi też makaron rurkę do stworzenia delikatnego oporu i powiedziała że mogę tak ćwiczyć oddech. W sumie pierwszy poród jakoś dałam radę skupić się na oddechu bez gwizdka, dopiero przy partych się pogubiłam jak położna zaczęła mną kierować, bo nie czułam potrzeby parcia. Także sama nie wiem czy teraz przyda mi się taki gwizdek.
Ja drugi poród miałam łatwiejszy i automatycznie oddychałam, więc bez gwizdka też bym sobie dała radę, a na partych akurat mi się nie przydał ![]()