a byłaś u endokrynologa to skonsultowac? najlepiej gdyby on przepisał Ci odpowiednie leki ;)
Hey
czy ktoś zażywał suplementy / witaminy Thyroset czy chorej tarczycy hashimoto ?
czy KP biorąc je ?
czy faktycznie pomogły
mi strasznie włosy wypadają i wgl czuje się taka zmęczona 24/7
Ja miałam przy tarczycy po prostu leki na tarczycę najlepiej skonsultować takie branie leków z lekarzem pierwszego kontaktu po wykonaniu badań tarczycy albo zgłosić się z problem do endokrynologa ja dopiero w momencie gdy od niego dostałam leki odpowiednie i wcierke na receptę przestałam mieć problemy z wypadaniem włosów w pewnym momencie miałam wpisane łysienie placowate związane właśnie z chora tarczyca
Ja też jak wyregulowałam tarczycę, to skończyły się problemy z wypadaniem włosów, z łuszącą się skórą wokól włosów i innych problemów z cerą. Także ja na własną rękę bym nie próbowała, wystarczy odpowiednie leki i jak tarczyca będzie we widełkach to będzie okey.
Niestety nie, jeśli się zdecydujesz daj znać jak efekty. Niemniej jednak warto najpierw skontrolować tarczycę i poszukać przyczyny objawów
Tego leku nie miałam ale lecze się na tarczycę u endokrynologa i moja lekarska przy każdym leku mówi jak może wpłynąć na samopoczucie itp. Doradzała, że jak będę się czuć źle to możemy zmienić na inne lekarstwa itp. Nawet pytałam ją jak się mają lekarstwa do ciąży to mi powiedziała, że właśnie wtedy warto brać lekarstwa aby zapobiec poronieniu.
Też mi się wydaje że na własną rękę nie ma co kombinować bo możesz sobie tylko zaszkodzić zrób badania i idź z nimi do dermatologa jeśli już konsultowalas sprawę z endokrynologiem ja dostałam śmierdząca ziolami wcierke na receptę ale pomogła mi jak nic innego
Kasia mysle ze wrato to skonsultowac z lekarzem;)
u mnie włosy leca po porodzie też okropnie a rodziłam jeszcze przed tobą, ale ja to lacze z przebytym covidem po porodzie z tego co czytałam u ciebie rownież był covid moze to jego zasługa?
U mnie też leciały po covidzie ale czasami są też inne przyczyny dlatego lekarz na pewno zleci odpowiednie badania i znajdzie przyczynę oraz dobierze odpowiednie leczenie :) według mnie ze zdrowiem nie ma żartów nikt nie chęć być łysy a włosy czasem jak zaczną lecieć to ciężko je ogarnąć dlatego najlepiej działać od razu
Kasia w sumie to kompleks witaminowy nic tam takiego nie ma, jeśli nie masz guzów tarczycy czy torbieli to pewnie lekarz pozwoli
Kasia a bierzesz jakieś leki na tą tarczycę? Robiłaś badania?
Ja ostatnio miałam kontrolne badania i oczywiście tsh wzrosło a było już w normie i też miałam gorszy okres, byłam zmęczona i ospała.