Hemoroidy

Alucha lepiej idź tak jak napisała Mama po skierowanie do proktologa. Nie ma co się wstydzić a im wcześniej tym lepiej. Moja ciocia np też się wstydziła długo i nie szła po skierowanie aż było za późno na leczenie doraźne i musiała mieć zabieg ich usuwania.

Alucha zdecydowanie też proponuje Ci odwiedzenie lekarza i poproszenie o skierowanie do proktologa nie ma co się wstydzić to jest jak wizyta u ginekologa po prostu trzeba pokonać strach A wstydzić się nie ma co lekarz przecież nie jedno widział i jest po to by pomóc

Alucha, byłaś u lekarza? Dostałaś jakieś leki?

Nasiadówki są bardzo fajne i łagodzą ból.
Problem jest wstydliwy, ale zawsze dobrze skonsultować go z lekarzem.

Straszna przypadłość, nie miałam okazji tego doświadczyć ale siostra miała w ciąży...

Chyba lepsze będą czopki procto grivenol lub krem też może być niby z tej firmy są dobre produkty 

słyszałam dobre opinie o czopkach 

Teraz widziałam że nawet tabletki reklamują 

mi wlasnie lekarz te czopki zapisala, kilka dni i zapominasz o hemoroidach

Tylko że hemoroidy lubią wracać 

Oj tak często powracają

U mnie i bez ciąży hemoroidy były mam genetycznie tak ze uważam ze czopki są najlepsze

Berenika, podoba mi sie teoje podejscie. Troche mnie motywuje bo ja sie krepuje isc do lekarza.

Ja rez mam problem po urodzeniu dziecka. Stosowalam maść ale nie pomaga. Nw czy powinnam do rodzinnego isc czy do proktologa odrazu

Często po porodzie właśnie te hemoroidy albo się pojawiają albo wracają 

Aneczka dokładnie mama juz mi dala do zrozumienia ze raczej będę też miec

Ja zmagałam się z hemoroidami bardzo długo ale atakowały sporadycznie glownie w nocy silny bol wybudzał i nijak sobie z tym radzić najlepiej pomagały cieple okłady.

Jakiś czas temu w końcu odważyłam sie powiemdziec o tym lekarzowi który zalecił stosowanie czopki posterisan bezpiecznych w ciazy opinie maja bardzo dobrą;)

Do tego zaleca się również nasiadowki z kory debu która działa łagodząco i kojąco 

No taka już jest ta przypadłość,  trzeba nauczyć się żyć z nia

Anita tez słyszałam o tej korze dęba chodz nigdy nie stosowałam

Ja tam nigdy z tym nie miałam problemów , ale po ciazy się niesttey pojawiły. Mnie to wszystko co złe łapie po tej ciąży 

U mnie wystąpiły po ciąży masakra jakaś ból i świąd nie do opisania