Herbatki dla dzieci

Dziewczyny podaje mojemu synkowi do picia wodę. Czasem sok jakbkowy/marchewkowy własnej roboty. Kiedyś dałam mu na lyzeczce czarnej herbaty (bez cukru, bez cytryny) i bardzo mu zasmakowala, ale to trochę za wcześnie na podawanie takiej herbatki. Czy podajecie swoim dzieciom herbatki typowo dla dzieci? Kupilam taką jak na zdjęciu, czekam na dostawę.

Megg nie nie podaje typowo dla dziecka herbatek. Raz na jakiś czas podchodzi do mnie jak pije herbatkę żebym jej dała się napić i tyle. A dużo jej nie wypija nawet. Woli wodę

O fajnie, też chętnie się dowiem bo mam podobnie jak Megg. Mój synek pił jedynie koperkowo-rumiankową dla dzieci ale nie bardzo lubi jej smak. Ciągle podaje mu wodę, a chciałabym coś urozmaicić. Od czasu do czasu robię kompot gotując pokrojone jabłuszko w niewielkiej ilości wody bez cukru. Synkowi bardzo to smakuje.

Moja piję tylko wodę. 

Nic innego nie chce. Nawet wody z sokiem. 

Jakies dwa lata temu kupiłam w lidlu taka herbatkę dla dzieci z hibiskusa z dodatkiem owoców, przeleżała prawie rok ale w koncu wypiła cała paczkę i wtedy okazało się że już jej nie robią. Potem spróbowała od babci wieloowocowej z biedronki. Smakowało bardzo, wypiła jedno opakowanie i koniec. Znowu nic nie chce poza wodą. 

Kiedyś spodobała się jeszcze Lipton cytrynowa. Ale z kolei ona chyba działa moczopędnie bo po wypiciu połowy małego kubeczka że sikała się trzy razy w ciągu godziny co się nie zdarza gdy piję wodę 

Nie kupowałam, ale chyba zacznę bo synek lubi nasze herbaty dla dorosłych więc wydaje mi się ,że będzie warto.

Te dedykowane specjalnie dla dzieci wydają się być w porządku.

Moja córka tylko pije wodę. Czasem robię jej owocową, ale nie chce pić. Może jej się kiedyś odmieni, chociaż nie mam problemu z tym. Nawet to chyba lepiej że pije tylko wodę. 

Moja jak wypije ode mnie z 5 łyczków to nie opłaca mi się kupować specjalnej herbatki. Bo wtedy to ja będę musiała ją pić. 

Mój syn do tej pory nie przepada za herbata wypije troszkę do śniadania i kolacji. Nigdy nie kupowałam mu specjalnych dla dzieci czy innych owocowych. 

OliwiaB, ja też uważam że najlepsza woda. Zawsze dostępna. Nie ma histerii że chce jakiś konkretny smoczek czy coś 

U mnie tylko woda na razie, ale raczej nie zamierzam specjalnych herbatek dla dzieci kupować, tylko takie normalne. Ja sama bardzo rzadko piję czarną, a raczej owocowe, więc kupię takie co i synek będzie mógł.

A te granulowane, chodzi mi o te rozpuszczalne,czy któraś z was podawała je swojemu dziecku.Niektorzy twierdzą,że to sama cukrowa chemia,no inni znowu ,że są super.

Ja dla córeczki nie podawalam

Ale kiedyś jak bylam mała to mama mi taką robiła.

Moniczka nie nie podawałam ich ani synkowi ani teraz nic takiego nie daje córce. Ja sama nie lubię owocowych herbat więc ich nie pije i nie kupuje. 

Megg mamy identyczna herbatkę syn pije ale nie często najbardziej lubi pić tylko wodę . Od czasu do czasu wypije herbatę czy sok ale nie może być ciepłe ;/ 

Moniczka, ja nie podawałam, ale też właśnie one podobno są straszne w składzie. Tak przynajmniej mi się kojarzy i raczej wolałabym podawać tradycyjną. Co prawda jako dziecko je uwielbiałam i mnóstwo ich w życiu wypiłam.

Moja zamiast herbatek woli ciepły kiselek 

Aneczka ale ze jak kisiel np. do śniadania albo kolacji? 

Patka tak np jak zje kolację to jeszcze kisielek chce. 

Aneczka już pisałyśmy że Twoja córka ma niezły apetyt, ale teraz jak piszesz że jeszcze kisielkiem kolacje poprawia, jestem pod wrażeniem!

Moniczka ja uwielbislam te granulowane słodkie herbatki! Ale właśnie one chyba mają nienajlepszy skład. Nie podawałabym dziecku.

Pati mój syn chętnie ją pije bo lubi cieply „napój„ do kolacji. Sprawdza się jednak to że całej nie wypije i ja piję tą samą co on ;)

Aneczka jestem pod wrażeniem ile zjada Twoja córeczka ;) zazdroszczę apetytu :)