Higiena narządów płciowych niemowląt

my używamy kremiku oillan. Do pudru jakoś nie mam zaufania choć mam synka:)

ja stosowałam puder tak jakoś do roczku

ja fioletu jeszcze nigdy nie stosowałam …nie wiem więc jak by u nas zadziałał…ale być moze u jednej osoby się sprawdza,u drugiej nie,jak z każdym specyfikiem…

o ja tez fioletu nie stosowałam ale zawsze w zapasie mamy w razie czego mama nadzieje ze sie nigdy nie przyda

ja używalam pudru bo od tych wszystkich kremow to sie małej krosty robily a stosowałam rożne i mama mi kazała kupić puder i od tamtej pory już nie było żadnych problemow

ja stosuje zasypke u corki ale uwazam zeby nie dostala sie tam gdzie nie powinna

na pewno trzeba uważać z tym pudrem u dziewczynek, jak narazie to nie kupowałam, może się nie przyda.

my kremów urzywamy pudru nigdy nie stosowaliśmy

z braku higieny u coreczki mojej kolezanki zalkeily sie wargi sromowe

ja także nigdy nie używałam pudru lepsze wydawały mi się kremy i na tym bazowałam przy pielęgnacji pupci córki

Nie wiem jak to teraz jest z tym napletkiem. Kiedyś radzili odciągać, a teraz nie.
My mimo to Damiankowi delikatnie odciągamy i dzięki temu zniknął stan zapalny jaki miał. Robimy to tylko tyle ile się da - nic na siłę. Nigdy nie płakał przy tym, ani nie dawał oznak, że sprawia mu to ból. A sporo już nasłuchaliśmy się, jak to trzeba było u dzieci znajomych zabiegowo problem z napletkiem rozwiązać, bo było to zaniedbane.

mi lekarz mowil zeby nie odciagac i tego nie robie,

U nas synek miał już 2 infekcje i niedawno odciągneli mu napletek, bo podobno tam gromadzily się bakterie

mojej kolezanki coreczce zakleily sie wargi zromowe bo mamusia nie dbala o higiene

a ja myślałam że to z chłopcami jest więcej zachodu i bałam się na zapas:)

nie :slight_smile: ja mam chlopczyka i nie mam problemu z utrzymywaniem mu higieny

niestety babcia jak przewija nie stosuje się do w/w porady więc muszę nad nią stać i jej przypominać… a sama jest kobietą i powinna wiedzieć takie rzeczy…

a ja mam wrażenie, że i w przypadku chłopca i dziewczynki na początku może być problem, chyba nie ma tak, że gdzieś jest łatwiej.

Tak czy inaczej i w przypadku dziewcząt jak i chłopców higiena jest bardzo ważna

my używamy wilgotnych chusteczek i alantan albo sudokrem