ale jak kupę? :O z czego ? :O
teraz to w tych sklepach wszystkiego kupa jest
tak z hello kitty też były jazdy kiedyś ;)
No ja tez słyszałam, że Huggy Wuggy to nie jest dobra zabawka dla dzieci. Powiem szczerze, że mi sie ona nawet nie podoba wiec nie byłabym chętna kupić tego dziecku.
Nie ma co traktować takich rzeczy zbyt poważnie one są trochę robione dla żartu według mnie ja nie przywiązuje wagi do takich rzeczy póki Laura nie rozumie i nie wie o tym że to coś złego to nie trzeba jej tłumaczyć , widziałam tego flaminga ale słyszałam że kiedyś Pani Fizjo mówiła o tym że dzięki niemu dziecko nauczyło się robić kupę do nocnika ; )
jak niby nauczył flaming robić kupę ?
juz chociazby z wygladu nie kupilabym tej przytulanki. Mamy takie czasy nie inne, że trzeba sprawdzac takie 'nowosci" co one oznaczaja z jakiej gry czy bajki sa.
Natalia o tym hello kitty też słyszałam ale uważam że to już przesada. Tu od razu widać że ta zabawka jest brzydka i niczego nie wnosi.
Ema masz rację, w czasach naszego dzieciństwa nie było zabawek z jakimś podtekstem. Do dziś pamiętam jak mnie śmieszyło jak zaczęli gadać że Teletubiś z torebką jest gejem a smerfy to też nie jest normalna bajka bo jest jedna smerfetka i same smerfy. Nie mówię już o Gumisiach które piły jakieś dopalacze po których skakały....
Mi się wydaje że każdy rodzic umów ocenić czym powinny się jego dzieci bawić a czym nie. Co ma dobry wpływ na dziecko a co zły. Co wygląda dobrze i kojarzy się dobrze a co źle...
Osobiście bym nie kupiła takiej zabawki dziecku bo już sam wygląda odrzuca. Każdy rodzic powinien sam decydować o zabawkach dla swojego dziecka.
U nas narazie świnka peppa i dinozaury
Widzicie takie są czasy niektóre lalki barbie są też jak z horroru i mimo to dzieci kupują i nie ma w tym podtekstu zabijania tak że warto do takich rzeczy podchodzić z dystansem :)
Byłam w niedziele na pikniku i właśnie na straganach te lalki to hit, tylko Pani dokładała bo znikały raz dwa.
taki czas i taka moda;) i sie monster hight takie chyba były upiorne też nie podobały ;) o ile dla 3 latka sa starszne to dla starszej dziewczynki już beda atrakcyjne;) takiego siersciucha pewnie młodszej bym nie kupiła ale starszej sie podoba wiec ona by chciała;) jeśłli chdzi o przekaz... no to kurcze i z Kubusia Puchatka można zrobic morderce;) zależy jak go sie przedstawi dzieciom;D
Aniss w sumie też masz rację, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:D
Anisss też fakt. Pamiętam te lalki tyle że one to nie były jeszcze tak szpetne jak ta zabawka. Aczkolwiek wszystko zależy od punktu siedzenia.
oj to prawda my to sobie mozemy powiedziec cos jest ladne cos jest brzydkie a na koncu i tak kupisz bo pol przedszkola bedzie mialo to samo...
Anoosk otóż to:D
Mamaemmy bo one są wszędzie .Ja dzieci na placach zabaw widzę z tą zabawką, siostra mówi, że u niej prawie wszystkie dzieci to mają w grupie przedszkolnej
ANooosk oj tak, jak koleżanka jedna druga ma to będzie dziecko też chciało i żyć nie da, dla spokoju czasem się rodzić podda
Mazia straszne to;/ ale niestety reklama dzwignią handlu i co jest reklamowane jest fajne i hit;p
Mamaem dokładnie. Najgorsze że takiemu dziecku nie przegadasz że to brzydkie i ogółem zabawka nie jest fajna. Inni mają to dziecko też chce.