Może smarować czymś gorzkim ![]()
![]()
To nic nie daje, mam tak też czasem z obgryzwaniem skórek warg i mam je wiecznie chore
co mi się zregenerują i są ładne to od nowa coś wystaje i już koniec… to już chyba takie nawyki
Ja specjalnie zostawiem sobie balsamy do ust na widoku, doslownie mam je wszedzie i co zobacze to odruchowo smaruje
🩷
Dokładnie to jest nawyk …. Ja się też na tym łapie
A to ja też tak robię , ale co z tego jak nie myślę o tym jak wszystko obgryzuje ![]()
![]()
Ja tak kremy do rąk mam porozkładane wszędzie
a balsamy do ust muszę chować bo syn mi wyjada ![]()
Ja podgryzam policzki od srodka i juz przestalam , tym walczyc . To instyntowne i jak to robie to nawet o tym nie mysle . Kiedys slyszalam , ze to na tle nerwowym , ale w sumie nie wiem czy to prawda
To ja przed moim synem muszę chować też bo jaka zła byłam jak mi jeden dobry balsam do ust cały pociapal ![]()
![]()
A próbowałaś z tym “walczyć” w ten sposób, że jak się zorientujesz że przygryzasz to wtedy nabierasz powietrza w usta i nadmuchujesz policzki. Mi pomogło
Oooo nie probowalam, myslalam , ze nic z tym nie mozna zrobic
kurcze dzieki ! Moze faktycznie pomoze
No to ja tak też kiedyś miałam , ale na szczęście mi to przeszło ![]()
i też słyszałam , że to na tle nerwowym , ale ja tak mam od zawsze ze skórkami . @daga1271 ja właśnie tak robiłam haha. A masz sposób żeby nie obżerać palców ? ![]()
Nie, niestety. Sama ciągle skórki dłubie i je wyrywam, masakra.
Mój kuzyn jak był mały to tak obrygzal paznokcie, że jak się skończyły u rąk to w nocy gryzł u stóp ![]()
Mi się wczoraj udało spiłować paznokcie i poobcinać skórki więc pewnie na jakiś czas będzie spoko
Haha no do takiego stopnia u mnie nie dojdzie
@Mamuska357 u mnie to działa na kilka dni ![]()
Aaa ja przestałam tak robić jak mi moja dentystka powiedziała kiedyś jak miałam może z 17 lat że jak tak będę robić to mogę raka dostać , wystraszyłam się i już tego nie robiłam ![]()
![]()
Też dobry patent
a tym bardziej ze pomogło ![]()