Ile butelek przetestowałyście?

Moje dzieciaczki nie miały czegoś takiego że odrzuciły jakas butelke , przy jednym i drugim używam Avent chociaż teraz maluszek ma jeszcze te nowe butelki z lovi i też się sprawdza ;) 

Drogie mamy, ile różnych butelek przetestowałyście zanim znalazłyście taką, która została zaakceptowana przez maluszka? :)

U nas niestety pierwsza butelka to Avent i moja mała ją odrzuciła. Później zaczęliśmy z mężem szukać, mieliśmy z MAM , to ta jeszcze przez dwa tygodnie była całkiem ok. Gdy wypróbowaliśmy z Canpol i Lovi.. nie mamy zamiaru zmieniać :)

Na szczęście moi synowie akceptują wszystkie butelki ;) poza mlodszym który przez 8 miesiacy nie akceptował żadnej butelki. Jednak jak zaczal pić to aby była butelka.. i tak do dzisiaj ;)

W sumie mieliśmy avent, lovi mammafeel, lovi medical, mam perfect . Każdą akceptowała ale miała ulubioną lovi medical. Dostaliśmy po szkole rodzenia i była super a resztę butelek kupowałam tak bardziej z ciekawości i żeby spróbować innych. 

Chyba wszystkie poza Aventm mały jak miał jakieś 6 miesięcy miał bunt. Ale mammafeel Lovi okazała się najlepsza 

Córka nie miała problemu z zaakceptowaniem butelki i już pierwsza z Lovi okazała się strzałem w dziesiątkę. 

U nas nie było problemu. Szczerze przyznam  , że nie znałam za bardzo firmy canpol ;) Ale wybraliśmy butelki canpol ze względu na przystępną cenę ;) ładne wzory i łatwość dostępu do nich. Także u nas idealnie sprawdziły się właśnie te butelki , strzał w 10 :) 

Dużo.  U nas lovi i canpol się sprawdziła.  Mam super  wychwalany Philipsa i tylko raz była  użyta- dziecko  dostało  furii. 

Dużo i z lovi i z canpol i coś tam kupilam coś wygrałam wlasnie do testów lub w różnych konkursach i naprawdę butelka butelce nie równa kazda ma swoje wady i zalety dobrze ze jest teraz tyle tego na rynku i każda mama moze wybrać coś odpowiedniego dla swojego dziecka 

Tak dużo jest na rynku i całe szczęście , nie każdemu dziecku akurat ta polecana przypadnie

Testowałam 7 albo i 8 . Syn zaakceptował dopiero mammafeel akurat była to nowosc i nas uratowała :)

Gosiałek moja siostra kupiła córce philipsa i też była tragedia. Dziecko się tylko wściekło 

Oj my przetestowaliśmy butelek naprawdę sporo. Moja mała akceptowała tylko piers i powiem szczerze, że było mi czasem ciężko wyskoczyć do lekarza. Zaakceptowała jedna z Lovi a później przeszłyśmy na kubeczki po prostu. 

Oj u nas te z philipsa tez nie przeszly -.-

U nas od początku avent, lovi medical, później z ciekawości dr Browns, dostalismy lovi Mammafeel, każda się sprwdzila, jednak mammafeel nasza ulubiona.

Kurcze powiem wam że ostatnio o Avent słyszę więcej złych niż dobrych opinii 

Avent to gigant na rynku od pokoleń jednak czasy się zmieniają. Coś co służyło wcześniej nie ma odbicia w obecnych czasach 

Ja dostałam aventa od mojej położnej. Reklamę zrobiła niezłą,  wszystkim dziewczynom na naukach mówiła że ma dla nas gratisy i żeby nie kupować butelki, smoczków itp :)

Myśmy z pierwszą córeczką testowały dużo butelek, zaczęłam od Canpol i Lovi (bo od nich miała smoczki), miałyśmy też Avent, TommyTippe, Dr Brown, Medela. Ale moja była antybutelkowa - na początku jak byłam kpi to piła właśnie z Canpol i Lovi a potem jak złapała już cyca to odrzuciła zupełnie butelki.

Miałam duże nadzieje w butelce z Avent, która miała zastępować pierś, ale mojej nie zastąpiła bo córcia jej nie chciała.