Ile mleka modyfikowanego jedzą wasze szkraby?

Ja też właśnie wrzucam do jogurtu, bo póki co wcinamy same naturalne, chociaż ja ich bardzo nie lubię, Mała narazie nie prostestuje więc takie dostaje;p

Anisss no właśnie dobrze kojarzę bo już kiedyś miałam jazdę po brzuchu po siemię lnianym ale jak ktoś ma np problemy jelitowe to lepsze niż najlepszy antybiotyk 

Ja musze tez kupic torwbke ogolnie jakis sezam czy inne ziarenka ;) ostatnio robilam ciasteczka owsiane to wszystko zuzylam ;) a tam to juz ogolnie jest dobry przemyt ziarenek;)

tak siemię lniane przyśpieszy perystaltykę jelit bo te ziarna mają sporo błonnika pokarmowego, który będzie podrażniał śluzówkę jelit. Przy produktach wysokobłonnikowych należy sporo pić bo one pęcznieją pod wpływem wody , ale jak ktoś mało pije to efekt jest odwrotny i mogą być zaparcia. Tego siemienia dużo nie daje dzieciom, ale problemów nie mają z biegunkami . Siemię lniane to źródło kwasów  omega-3, więc ja dodaję czasem dzieciom. Ja jem praktycznie codziennie bo dla mnie to dobry zapychacz jak dodam do jogurtu :) 

każde dziecko jest inne, najwyraźniej jest najedzone 

No ja nie mogę siemie bo na mnie działa że tak powiem oczyszczająco raz pamiętam Laurze dałam coś z makiem i było to samo bo jednak mak też ma podobne działanie a w sumie nie pomyślałam

moze po prostu mniej;) ale chociaz wiesz co stosować jak bedzie sytuacja odwrotna z zatwardzeniem;)

teraz córa skończyła 3 miesiące i zjada gdzieś 100 ml zazwyczaj. Czasami 70,80,90,a czasami 120 czy 130. Najczęściej jednak taka stówkę pochłania 

Warto zliczac dzienne porcje bo czasami te 60 wcale nie oznaczaja ze malo maluch zjada bo sie okazuje ze zjada mniej ale czesciej;)

ANiss dokładnie mój tak pił często i jak zliczyłam to było tego sporo. Teraz też pije po 170ml może 160 ,ale wychodzi tego koło litra na dobę ;/ oczywiście najwięcej pije na noc :D 

U nas skończony 3 miesiąc i dziennie 500-600 (No czasami lekko ponad 600) na dzień. Malutko, ale przybiera mi i moczy dużo pampersow wiec chyba jest git

wow... u mnie to pije 2x 180 rano moze ze 100 i wieczorem to różnie 90 moze wciągnie;) to 550ml wyjdzie a ma 10 miesiecy ale mleko jej nie idzie wiec nie wmuszam zjada już inne rzeczy wiec widocznie jej wystarcza taka dawka, zreszta jak wmusić jak jest zaraz zabawa z butelką i smoczkiem wszystko pozalewane dookoła

Aniss no ale tak jak piszesz jak je inne rzeczy i pewnie pije to też tego mleka potem nie wypije nie wiadomo ile ;) a jak nie chce więcej to na siłę też jest niedobrze ;)

Mysle ze nie bedzie mleczna a ona tez na tym mleku na recepte to ma inny smak;/ 

Ale wazne ze cos tam zjada widocznie tyle jej wystarcza;)

Anisss mleko na receptę ma inny smak bo nie wiem czy zwróciłas uwagę ale to nie jest mleko ale mieszanka mleczna dlatego ma inny smak 

moja pije mleka 3razy po 230ml , raz wypije, raz coś zostawi. 

A czemu ma mleko na receptę? 

nie wiem mój to mleczny i to bardzo. On mi w nocy 3 razy pije mleko , do drzemek musi być mleko także 5-6 razy mleko po około 170ml . 

Mój mąż ponoć w nocy jak sie budził o długo długo pił po 2 butelki kaszki , ale obie butle w tym samym czasie bo jedna była mu mało 

oleksandra podejrzenie alergii;( wiem nie dosyć ze ma smak nie zbyt dobry to i specyficzny zapach;( 

Mazia to duzo pije;) u nas w nocy dopiero po 180 w dzień to te małe butelki są uzywane;) 

Mazia to może Tak syn to ma po tacie że tak mleko lubi ;) ale jak mu smakuje to niech pije. Zawsze mleko proszę niż słodycze :D 

Aniss o to wam współczuję :( no ale czasami tak bywa.