Ilość laktatorów

Ile posiadacie laktatorów? Ściągam swoje mleko laktatorami muszlowymi i jestem z nich zadowolona, jednak bardzo kusi mnie ten nowy model. Któraś już testowała? Warto gromadzić ich ogrom?:joy: Czy może ktoś się orientuje czy jest jakiś rynek wtórny i nieużywane można odsprzedać?:wink:

W pierwszej ciazy mialam tylko jeden, teraz chcialam zdecydowac sie na jakis muszlowy

O laktatorach byl juz post sprawdz w lupce
laktator potrzebny czy nie

2 polubienia

Ja mam 2 ale to z potrzeby chwili kolejny był kupiony.

Ogrom laktatorów raczej potrzebny nie jest. Wystarczy jeden, taki który spełnia Twoje oczekiwania. Przy pierwszym dziecku miałam tylko laktator ręczny i choć używałam go tylko na początku , przez krótki czas to powiedziałam sobie, że teraz kupuje elektryczny. Kupiłam i bez porównania, a później udało mi się dostać do testów muszlowy z Canpola i to już zupełnie inny wymiar :wink:

Posiadam 1 laktator, przy pierwszym dziecku używałam do rozkręcenia laktacji, podczas nawału oraz do odciągania pokarmu chętniej sięgałam i sięgam po kolektor pokarmu. Laktator muszlowy to mega wygoda, szkoda, że wtedy nie widziałam o takim. Też zależy jakie masz potrzeby używania laktatora, jeśli musisz często odciągać lub jesteś kpi to oczywiście trzeba sobie życie ułatwiać, ale jeśli robisz to sporadycznie to bez sensu robić kolekcję

Ja miałam pierwszej pojedynczy, i jak kupiłam podwójny to tego pojedynczego już nie używałam. Uzywane sprzedałam za 1/6 ceny. Nie wiem jak z takimi nieużywanymi. Osobiście wolałabym kupić w sklepie

Mam te milkshell czy jakoś tak z canpol i polecam. Ogólnie mam jeden podwojny elektryczny i jeden ręczny którym sobie pomagam przy zastojach itd

Też myślę że robić kolekcje z laktatorow nie ma sensu, jeżeli spełnia swoją funkcję i odciąga mleko to najważniejsze. Wiadomo, że na rynek co rusz wychodzi nowy model i kusi, ale też bez przesady.

Myślę, ze w zależności od potrzeb mamy i malusza tych laktatorów w trakcie karmienia może przybywać lub mogą okazać się zupełnie niepotrzebne.
Jeśli jednak coś się sprawdza to chyba nie ma sensu kupiwac i gromadzić niepotrzebnie te laktatory

Piersi chyba też nie lubią zmian. Raczej slyszalam o podwójnym zestawie muszli lub tych zestawów osobistych

Dokladnie jesli jeden nam sie sprawdza nie ma potrzeby dobierania kolejnych

Ja mialam jeden i super sie sprawdzil mialam z lovi :slight_smile:

Kusi kusi, zwłaszcza jak się jest gadzeciara​:sweat_smile::imp:

1 polubienie

Apropo jak sie oznacza inny post juz istniejacy w nowym poscie ?

To bardzo dużo zależy jak czesto odciągasz pokarm. Wiem, że mamy KPI czesto mają kilka laktatorów ale wynika to głównie z tego, że szukają czegoś idealnego dla siebie. Moja kolażanka dopiero za trzecim laktatorem trafiła na ten idealny pod swój biust. Laktatory są różne i na różne potrzeby i biusty. Przy większym biuście może być problem z dobraniem idealnego. Ja zdecydowałam, że na początek będę miała zwykły laktator butelkowy i zobacze jak to będzie z karmieniem, laktacją itp. A jeśli będę chciała odciągać i być KPI to dokupię jakis bardziej wypasiony :blush:

Jeśli chodzi o sprzedaż laktatora używanego to nie jest to duży problem bo można kupić części osobiste na wymianę jedynie cena musi być adekwatna to stanu i uwzględniająca koszt cześci zamiennych.

Nowe laktatory też dziewczyny sprzedaja ale wiadomo nie maja gwarancji to często opłaca się lepiej kupić nowy z gwarancją takie jest moje zdanie :slight_smile:

Wszystko jest dla ludzi jeśli masz budżet na nowy laktator i chcesz go sobie kupić bo czesto używasz to nie żałuj sobie :grinning:

W sensie że zdublowany tematy jest?

Miałam jeden i w zupełności wystarczył :slight_smile:

Ja mam 3, 2 są muszlowe, jeden elektryczny ale taki zwykły. Kady sprawdzał mi się super, Lovi 3D, Canpol handsfree i Canpol Milkshell

Ja początkowo miałam lejkowy, ale gdy zobaczyłam muszlowy to przepadłam i kupiłam. Generalnie jeśli jesteś tylko kpi fajnie mieć 2, ale jeśli sporadycznie odciągasz mleko to po co?