Akurat mam męża Mariusza ![]()
często rodzice mówili na chłopców o imieniu Mariusz - Maniu , Manio , Maniuś ![]()
Moja koleżanka złości się, ponieważ ma na imię Katarzyna. Gdy ktoś woła do niej (30 letniej) kobiety Kasiu to mówi , że szlag ją trafia bo dzieckiem nie jest
z kolei dziwnie mówić ; cześć Katarzyno , co u ciebie ? No więc jest te - cześć Kasiu. A Kasia faktycznie kojarzy się z dziewczynką ![]()
Mi zawsze podobały się pewne imiona, które nie podobały się mężowi. Jednak udało nam się wybrać imię męskie, będzie Filip
a dziewczynką nie byłoby problemu, bo mamy ten sam typ. Ale dyskusji na temat imienia było sporo ![]()
U mnie w rodzinie jeden nazywa sie „Wacek” ![]()
![]()
A mi sie Kasia nie kojarzy z mala dziewczynka , jak slysze Kasia to widze odrazu tą z 13 posterunku , a pozniej dobra kolezanke z pracy, ale np moj tata nazywa sie Artur i dziadek Artur git , Tata Artur Git , ale maly bejbik Artur
, tak samo Zygmunt , dziadek , tata pasi ale bobas Zygmunt ![]()
To wszytsko zalezy w duzej mierze od naszych skojarzen imion z ludzmi
@Katizii o taak u nas byly batalie , ale cale szczescie poszlismy na kompromis i obojgu imie sie podoba ![]()
Statalam sie tez , zeby imie pasowalo do nazwiska , na szczescie po mezu mam takie “lekkie” , ze moglam z imieniem poszalec ![]()
Ale Wacław mi się podoba ![]()
No wlasnie moj tata ma Mieczysław i spoko ale juz syna bym tak nie nazwała ![]()
![]()
jest duzo imion ktore jednak nie pasuja do malych dzieci juz chyba bardziej stare zenskie imiona bardziej pasuja niz meskie ![]()
@Efektdomi Haha to prawda u mnie mial byc Gniewosz
zaczelo sie od “Szczepcia”(z Jadzi Petelki), ale mi nie pasowalo.
Gniewka, maz odrzucil, a skonczylo sie na Guciu, myslalam ze bedzie oryginalnie, a od momentu jak sie pojawil na swiecie to juz 4 bobasy poznalam z tym imieniem:face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:![]()
Wojtus piekne imie ![]()
![]()
![]()
U mnie Gniewko to miał być Gniewomir
to chyba 2 różne imiona tylko zdrobniale tak samo ![]()
![]()
Gucio jak od pszczółki ![]()
![]()
![]()
Bo Gniewnosz pochodzi od Gniewomira
ale co z tego jak i Ty i ja dostalysmy “bana” na to imie ![]()
![]()
A no właśnie…. Mężowi w ogole nie wiedza co dobre
ale przekonał mnie tym, że dzieci nie beda miały dla niego litosci ![]()
Slyszalam ten sam argument i jeszcze bede go pytal “Co sie Gniewosz” … ![]()
![]()
Ale jak tak patrze na synka, Gniewko tez by do niego pasowalo.
Co sie Gniewosz ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To by mnie akurat zachęciło ![]()
Gniewko ma w sobie to coś , ale też podejrzewam , że naprawdę koledzy byliby bezlitośni…. W dzisiejszym świecie hejtu i wyśmiewania się mogłoby być ciężko. Ja jestem przerażona tym co się dzieje w szkole bo dzieci naprawdę wyśmiewają za wszystko i wszystko wykorzystują. A imię Gniewko byłoby celem drwin
Ale smiechlam ![]()
na to bym nie wpadla, ale samo imie ma w sobie “to cos”
Pełne imię to Gustaw ? Bardzo oryginalnie
przyznam szczerze, że nie znam żadnego Gucia ![]()
Myślałam, że sobie żartujecie z tym Blikiem ![]()
ale czytam na necie, że to prawdziwa historia
tyle szczęścia, że urzędnicy mieli głowy na karku ![]()
Haha nie no prawdziwa , prawdziwa. W telewizji nawet o tym mówili ![]()
Mój mąż ma w pracy Ziemowita ![]()
Ale w szkole się z tego imienia śmieli
@Efektdomi to Gucio i Maja ![]()
Ejj ale podoba mi sie to imie ![]()
![]()
Ale tym razem bedzie dziewczynka ![]()