Imię dla maluszka

Akurat mam męża Mariusza :crazy_face::joy: często rodzice mówili na chłopców o imieniu Mariusz - Maniu , Manio , Maniuś :wink:
Moja koleżanka złości się, ponieważ ma na imię Katarzyna. Gdy ktoś woła do niej (30 letniej) kobiety Kasiu to mówi , że szlag ją trafia bo dzieckiem nie jest :wink: z kolei dziwnie mówić ; cześć Katarzyno , co u ciebie ? No więc jest te - cześć Kasiu. A Kasia faktycznie kojarzy się z dziewczynką :wink:

Mi zawsze podobały się pewne imiona, które nie podobały się mężowi. Jednak udało nam się wybrać imię męskie, będzie Filip :smiling_face: a dziewczynką nie byłoby problemu, bo mamy ten sam typ. Ale dyskusji na temat imienia było sporo :joy:

U mnie w rodzinie jeden nazywa sie „Wacek” :speak_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

A mi sie Kasia nie kojarzy z mala dziewczynka , jak slysze Kasia to widze odrazu tą z 13 posterunku , a pozniej dobra kolezanke z pracy, ale np moj tata nazywa sie Artur i dziadek Artur git , Tata Artur Git , ale maly bejbik Artur :woman_shrugging: , tak samo Zygmunt , dziadek , tata pasi ale bobas Zygmunt :thinking:
To wszytsko zalezy w duzej mierze od naszych skojarzen imion z ludzmi
@Katizii o taak u nas byly batalie , ale cale szczescie poszlismy na kompromis i obojgu imie sie podoba :grin:
Statalam sie tez , zeby imie pasowalo do nazwiska , na szczescie po mezu mam takie “lekkie” , ze moglam z imieniem poszalec :sweat_smile:

1 polubienie

Ale Wacław mi się podoba :crazy_face:

No wlasnie moj tata ma Mieczysław i spoko ale juz syna bym tak nie nazwała :rofl::rofl::rofl: jest duzo imion ktore jednak nie pasuja do malych dzieci juz chyba bardziej stare zenskie imiona bardziej pasuja niz meskie :rofl:

@Efektdomi Haha to prawda u mnie mial byc Gniewosz :slight_smile: zaczelo sie od “Szczepcia”(z Jadzi Petelki), ale mi nie pasowalo.
Gniewka, maz odrzucil, a skonczylo sie na Guciu, myslalam ze bedzie oryginalnie, a od momentu jak sie pojawil na swiecie to juz 4 bobasy poznalam z tym imieniem​:face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye:
Wojtus piekne imie :heart::heart::heart:

U mnie Gniewko to miał być Gniewomir :face_with_peeking_eye: to chyba 2 różne imiona tylko zdrobniale tak samo :joy::face_with_hand_over_mouth:

Gucio jak od pszczółki :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Bo Gniewnosz pochodzi od Gniewomira :blush: ale co z tego jak i Ty i ja dostalysmy “bana” na to imie :stuck_out_tongue_winking_eye::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

A no właśnie…. Mężowi w ogole nie wiedza co dobre :sweat_smile: ale przekonał mnie tym, że dzieci nie beda miały dla niego litosci :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Slyszalam ten sam argument i jeszcze bede go pytal “Co sie Gniewosz” … :face_with_peeking_eye::disguised_face:
Ale jak tak patrze na synka, Gniewko tez by do niego pasowalo.

2 polubienia

Co sie Gniewosz :joy::joy::joy::joy::joy::joy:
To by mnie akurat zachęciło :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Gniewko ma w sobie to coś , ale też podejrzewam , że naprawdę koledzy byliby bezlitośni…. W dzisiejszym świecie hejtu i wyśmiewania się mogłoby być ciężko. Ja jestem przerażona tym co się dzieje w szkole bo dzieci naprawdę wyśmiewają za wszystko i wszystko wykorzystują. A imię Gniewko byłoby celem drwin

Ale smiechlam :see_no_evil::rofl:na to bym nie wpadla, ale samo imie ma w sobie “to cos”

3 polubienia

Pełne imię to Gustaw ? Bardzo oryginalnie :heart: przyznam szczerze, że nie znam żadnego Gucia :smiling_face:

Myślałam, że sobie żartujecie z tym Blikiem :speak_no_evil::hear_no_evil: ale czytam na necie, że to prawdziwa historia :hear_no_evil: tyle szczęścia, że urzędnicy mieli głowy na karku :crazy_face:

Haha nie no prawdziwa , prawdziwa. W telewizji nawet o tym mówili :grin:

Mój mąż ma w pracy Ziemowita :stuck_out_tongue:

Ale w szkole się z tego imienia śmieli :see_no_evil: @Efektdomi to Gucio i Maja :smiley:

1 polubienie

Ejj ale podoba mi sie to imie :sweat_smile::rofl:
Ale tym razem bedzie dziewczynka :face_with_hand_over_mouth: