Implantacja zarodka

U mnie tak było w 2 ciąży zrobiłam test 2 kreski a za 2 tygodnie plamię.. 

Anooks szczerze to ciekawe pytanie

Anoosk dobre pytanie też bym się chetnie dowiedziała... 

https://pl.clearblue.com/testy-ciazowe-clearblue/falszywie-pozytywnego-wyniku znalazłam tylko to godnego przeczytania.

Ja nigdy nie słyszałam o tym żeby coś mogło fałszować wyniki 

ja też nie 

Fałszowanie wyniku beta HCG to może z powodu jakiegoś nowotworu, albo zmian na jajnikach, które powodują patologiczne wydzielanie tego hormonu, albo przyjmowanie leków, które zawierają ten hormon.

Co do pytania w wątku to mi wygląda po prostu na zwiastun miesiączki, a objawy mogą być nieco inne w powodu stresu. Przesunięcia miesiączki są całkowicie normalne. Dlatego najlepiej zrobić test.

Ja bym poczekała cierpliwie parę dni na wykonanie testu ciążowego ewentualnie beta HCG , żeby sobie głowy nie zawracać niepotrzebnie i myśleć o tym teraz wkolko . Bo możemy tylko spekulować ❤️

też myślę ze odczekać kilka dni i zobaczyć co wyjdzie 

Ja czytałam że jak jest czasami cykl bezowulacyjny to może być tak że wyjdzie wynik sfałszowany albo jak stężenie jakiegoś hormonu jest wysokie i to ma związek z nieprawidłowym funkcjonowaniem gospodarki hormonalnej albo tarczycy 

MamaLaury, a nie masz przypadkiem na myśli teraz testów owulacyjnych czasem?

No właśnie . Badanie nie jest takie drogie więc można się wybrać i zrobić 

No niestety ale na niektóre rzeczy po prostu potrzeba czasu żeby zrobić badanie albo test i żeby wyszło wiarygodnie niektórych sprawnie przyspieszymy a tym bardziej ciągle o tym myśląc

asia i co wyszło?

stres i nerwy w tym wypadku na pewno nie pomogą, warto zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki, powinien być w miare wiarygodny, dodatkowo beta hcg, a potem umówić się do ginekologa na wizyte, trzymam kciuki zeby się udało 

Asiu daj znać jak u Ciebie 

Również jestem ciekawa Jeżeli masz na to ochotę Pochwal się czy się udało czy jednak to nie było to

U mnie bardzo często cykle bezowulacyjne były właśnie

Też czekam na dobre wieści:D

Ja już chyba nie planuje kolejnego dziecka. Jeszcze wcześniej zastanawiałam się nad czwórką. Ale teraz zaczynam sobie zdawać sprawę z tego że trójka to wystarczająco duży obowiązek