Implanty zębowe

Wydaje mi się, że to nie jest rozwiązane na jednej wizycie tylko chyba na kilku, przynajmniej z tego co mi opowiadała kuzynka. 

Brzmi boleśnie . Śruba .. mocowanie tego na śrubie. Ciary przechodzą. Wgl dentysta to jest moja trauma z dzieciństwa i fobia . Boję się i chodzę tylko wtedy kiedy naprawdę muszę . Z racji że jestem w ciąży i pasuje zrobić przegląd to się mumowilam o codziennie o tym myślę i się stresuję . W dzieciństwie rodzice nie zadbali o to żebym czuła się komfortowo u dentysty . Zębt robione na żywca, na siłę bez znieczulenia i oraz pozostał . No ale czego ja mogłam oczekiwać od rodziców. Zapisali mnie to jedynego w wiosce stomatologa który był rzeźnikiem. Ja córce chce w tej kwestii zapewnić komfort i nie skazywać jej z góry na.strach już na całe życie 

Xyz ja też miałam uraz, ale tak długo szukałam aż znalazłam dentystę który mi odpowiada. Niejednokrotnie wyszłam z gabinetu już w trakcie wywiadu lub tylko kontroli co będzie do robienia. Wydaje mi się że z dentystą jest podobnie jak z ginekologiem - musi spasowac 

No faktycznie ta śruba nie brzmi ciekawie..:/ Ja na szczęście tez mam super dentystke , bardzo delikatna ;) 

mnie nie bolało, tylko jest dziwne uczucie. miałam chyba 4 wizyty, bo biorą odlew do zrobienia zęba, ale miałam też czyszczenie zęba kanałowo, później wkręcenie śruby  kilka dni  i 4 wizyta już był założony implant.

Trwało to tydzień albo 2 dokładnie nie pamiętam bo to było tak 2 lata temu 

Tak serio to nie bólu wcale nie czuć tylko dziwne uczucie jak koleżanka pisze u mnie przy wkręcaniu śruby cały proces trwa ok 14 dni po wkręceniu śruby musi 7 dni odczekać i dopiero mogą dalej działać. Fajne jest to że w porównaniu 15 lat temu jak 1 implant kosztował majątek teraz można założyć już w dobrej klinice za ok 3tys zł za jeden. Czyli x 30 ojoj robi się sumka.

ojej, mimo wszystko trzeba byc odwaznym, czego sie nie robi dla urody ;)

Czego to człowiek nie zrobi żeby ładniej wyglądać:D 

Koleżanka właśnie robi implanty, które będą wstawiane na miejsce wyrwanych zębów. Koszt z tego co mówiła samego implantu 3,5tys. a na resztę szlif i korony. Też bym chciała mieć piękne białe i równe ząbki ale chyba szkoda mi moich naturalnych choć nie idealnych. No i ta kasa.. Ale bólu jakoś  się nie boję. Wg nie boję się dentysty może dlatego. Ba! ja nigdy u dentysty nie miałam podanego zmieczulenia. A lat mam już trochę:)

to podziwiam za odwagę

Podobno licówki się sprawdzają by poprawić wygląd zębów. 

Mnie przerażają te ceny… 

MamiAg teraz to już w ogóle pewnie cena jest duża;P