Inhalator dla niemowlaka - jaki?

BabaYaga, kupiłaś może inhalator? Jaki model wybrałaś? Sama teraz czegoś szukam i nie wiem co wybrać - czy krowke czy microlife…

my mamy inhalator nebulizator z Microlife i jestem super zadowolona !! koszt 120 zł ale akcesoria i dla dorosłego też, sama stosuje przy katarze i szybciej sie go pozbywam

W przypadku inhalatora należy zwrócić uwagę czy można przez niego podawać również leki lub robić inhalację Jak się okazało nie wszystkie mają do tego dostosowane elementy i niektóre uszkadzają pompę po wlaniu na przykład olejka Ja nie miałam inhalatora ale jak maluszka dopadł kaszel to w ekspresowym tępie rozpoczęłam poszukiwania Kupiłam Inhalator PiC Solution Mr Carrot Jestem z niego bardzo zadowolona Jest szybka nebulizacja, duża wydajność Ma maskę, ustnik ,komorę nebulizacyjną Stosunkowo cicho pracuje dzięki czemu maluszek się nie stresuje Ma fajny kształt i wykonany jest z trwałych materiałów. Praktyczny i funkcjonalny: ma rączkę do przenoszenia i uchwyt na komorę przydatny w czasie przerw w terapii. Posiada też filtr zapewniający czystość powietrza podczas inhalacji. Z czystym sumieniem mogę polecić sama sprawdziłam :slight_smile:

W naszym przypadku kiedy maluszek nie chciał inhalacji w masce i cały czas ją zdejmował sprawdził się sposób z gondolą :slight_smile: Gdy maluszek spał lub nie zakładaliśmy na gondolę folie ochronną która jest stosowana standardowo do ochrony przed deszczem a pod nią umieszczaliśmy ustnik inhalacyjny Siłą rzeczy dziecko oddycha w środku powietrzem na przykład z olejkiem czy lekiem i dzięki temu proces inhalacji daje dobre efekty : ) Polecam

Po opinii na forum kupiliśmy inhalator krówka. Wybraliśmy wersje bez smoczka (można go dokupić), bo nasz synio nie rozumie co to smoczek i go wypluwa :slight_smile: inhalator jest glosny, ale mojemu niuniowi to nie przeszkadza, on lubi takie jednostajne szumy :slight_smile:
Inhalator wyposażony jest w 2 maski (dla dzieci i doroslych) oraz ustnik. Jest tani, kupiliśmy przez internet za 73 zł już z wysyłka. Mój synio się przy nim uspokaja :slight_smile: nawet sam łapie za ustnik :slight_smile:
U nas sprawdza się i maseczka i ustnik, nie ma problemu. Strumień kierujemy tak, aby dziecko oddychalo mgiełka, która wychodzi z inhalatora.

A ja stosuję nawilżacz powietrza i dolewam do niego olejek np. Lawendowy grzybobójczy, uspokajający u nas się fajnie sprawdza :slight_smile:

U mnie też Microlife, ale w wersji fast. Łatwy w obsłudze i ma trzyletnią gwarancje. Maluch jest zadowolony, bawi go ta cała inhalacja. Nie przeszkadza mu nawet maseczka przyczepiona do buzi na gumce:)

Czy możecie podac dokładne modele inhalatora Microlife?

Ja postawiłam na inhalator Diagnostic, w wersji dla noworodków i dorosłych. Tak jak napisała Pani wyżej zależało mi również na możliwości zakraplania olejków.
Wybrałam akurat ten z powodu maseczki dla niemowląt w wyposażebiu i długiej gwarancji :slight_smile: Dodatkową zaletą była także funkcja nawilżacza powietrza.

My też mamy inhalator Microlife, w zestawie była maseczka dla dzieci dla dorosłych, końcówka do nosa i do ust. Sprawdza się bardzo dobrze. Oczywiście córa na początku nie chciała się inhalować i był wielki płacz. Gdy wylądowaliśmy w szpitalu nie było już wyjścia i tak przyzwyczaiła się do inhalacji. Teraz sama sobie trzyma maseczkę i się inhaluje :slight_smile:

Gaja, my mamy model Microlife Compact Basic, dokładnie taki: Microlife Filtry do inhalatora Neb100B/100A 5szt. - Opinie i ceny na Ceneo.pl. Jest bardzo fajny i służy nam już chyba piaty rok bezawaryjnie (odpukać ;)). Dostaliśmy na niego trzy lata gwarancji. Z tej samej firmy mamy również termometr bezdotykowy elektroniczny i także jest niezawodny, a wiadomo jak to bywa z tymi termometrami…

Kolejny idealny temat na czasie tym bardziej, że pogoda też już jesienna jest za oknem i okres grypowy. Ja mam ingalator firmy omron. Jest fajny funkcjonalnyi lekki. Często się przydaje gdy dzieci mają katar. Ale oprócz inhalatora wietrze codziennie mieszkanie, nawilzam powietrze w domu. Nawet jak jest zimno to otworzę tak na 5 minut. Do nawilzania nie kupowałam żadnego nawilżacza. Jak dla mnie nawilżacz to rzecz zbędna. Ja mocze ścierki i wieszam na grzejniki.

Ostatnio Ninka zachorowała nam i kupiliśmy inhalator- nebulizator z firmy microlife model 200 i super działa, bardzo dobrze się sprawdza. Córka nie zdejmuje maski i daje sobie zrobić inhalacje. Jesteśmy zadowoleni z zakupu.

Ja mam jeszcze z synka takiego żółtego misia i w sumie na razie tylko on korzysta. Jak na cenę wydaje mi się że jakość super bo kosztował niecałe 200 zł a już około 6 lat go man6i w sezonie zimowym dość często używamy 

Polecam inhalator krówkę, kupiłam w empiku jest naprawdę dobra. 

Czytałam bardzo dobre opinie na temat Microlife modelu 200. Podobno cicho pracuje i ma dobrą wydajność. 

Microlife ma super opinie i jest dobry serwis, ale wszystko można o nim powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest cichy jak dla mnie :D

Może porównując wszystkie inhalatory tłokowe jest cichszy ;) Takie opinie mi się pokazywały jak szukałąm swego czasu.

Figa, pewnie tak. Bo tłokowe to chyba wszystkie jak małe kosiarki. Jak chcemy inhalować dziecko podczas snu to polecam siateczkowe. Nawet ich nie słychać.

Kochane odświeżam wątek :) 

Proszę doradźcie coś ;) 

Potrzebuje kupić nowy cichy inhalator bo córka od naszego ucieka płaczę i się wyrywa możecie doradzić coś dla małych uparciuszkow? Możecie polecić jakiś konkretny model który sprawdził się u Was w domu?