z mężem mamy zasadę że nadpłacamy wszystkim co jest dodatkowa kasa, dzięki temu łatwiej jest sie mobilizować
myślę, że mała i tak będzie konsumowała więcej niż 800 miesięcznie ![]()
To napewno hahahahah
Ja miałam w planach 800+ odkładać ale jak na razie to wydaję bo a ro szczepienia platne a to jakies dodatkowe gadżety trzwba kupić ktorych nie przewidziałam w wyprawce
Mam zamiar odkładać i w coś zainteresować. Jak na razie
kupilismy sztabkę za pieniążki które dziadkowie dali ale teraz złoto stoi w miejscu.
Właśnie tez się zastanawiałam ale narazie kupujemy sztabki . Wychodzą taniej za uncje . Chętnie tez przeczytam jak ktoś się odniesie do tematu . Zastanawiam się nad zamówieniem w mennicy
My kupowaliśmy w Golden Marku i polecamy ![]()
Ooo zerknę tam
myślę że to najlepsza opcja będzie
no wiadomo, różnie to bywa - ja tez nie wiem czy będzie tak kolorowo jak urodzę jak teraz. Zastanawiam się też czy potem na bezpłatnym nie zostać z pół roku z mała
My na ten moment odkładamy na oddzielne konto, ale też korzystamy z tego na bieżąco na wydatki małej. Nawet wizyty u fizjo, generalnie to przecież masa hajsu więc idzie z tych pieniędzy 800+. Jak będzie trzeba zmienić fotelik np, albo kupić jakieś inne takie droższe rzeczy dla niej to przynajmniej nie będzie to tak odczuwalne w “codziennym budżecie”