Jak bezpiecznie przejść na mleko następne?

paatka202 czyli wszystko od humoru zależy :)

Co do kaszek, to ogółem pod koniec miesiąca zaczynam rozszerzanie diety córci i będę jej również wprowadzać kaszkę mannę ( oczywiście nie od razu) i będę jej robić na moim mleku :)

Magicznypazur chyba tak :D 

Ja moja małą dokarmiam mm ale zazwyczaj jest tak że muszę mieć w butelce trochę mojego mleka i wymieszać z mm bo inaczej nie chce po mimo tego że jest głodna nie wypije tamtego mleka. Mam nadzieję że jakoś jeszcze uda mi się rozkręcić tą laktację bardziej 

Patka trzymam kciuki żeby udało się bardziej rozkręcić laktację. 

paatka202 próbuj z Karmi i z kawą zbożową, u mnie zadziałały :) a co do mieszaniny mm i Twojego pokarmu to też robiłam podobnie z synkiem, jak czasem nie chciał pić samego mm :)  Bo też go dokarmiałam :)

Aneczka dzięki patrząc na to jak mała nie chce pić mm to nie mam innego wyjścia ;) 

Patka próbuj różnymi sposobami czy pić karmi czy coś innnego. Szukaj co na Ciebie dziala

Aneczka na mnie działa ale tylko na chwilę ;) 

Paatka, na mnie działał odpoczynek. Jak byłam zmeczona, to pokarmu było mniej, więc spróbuj odpocząć jak tylko masz okazje, albo choć na chwilę się zrelaksować:-) Felmatiker też stosowalam, karmi, a nawet kawę zbożowa od czasu do czasu, której nie bardzo lubię. 

Najważniejsze, że karmisz, a laktacja unormuje się na pewno na oczekiwanym poziomie dzięki Twoim staraniom .

Patka ważne że karmisz KP i udaje się pobudzić laktację 

Z dwojga złego, lepiej jak ma się wiecej mleka, niż mniej. 

Aga zważywszy na to że ja mam akurat mniej też uważam że lepiej jest jak tego mleka jest po prostu więcej 

Jasne że lepiej mieć więcej mleka. Ale trzeba się też cieszyć że się ma i na możliwość KP

Ja byłam z tych, co miały mleka na styk. Trudno było cokolwiek dodatkowego zamrozić, ale psychika jednak robiła swoje, co innego jak czujesz dziecko przy piersi, a co innego jak odprowadzasz laktatorem, to zupełnie nieporównywalne. 

U mnie to samo a czasem nawet brakuje i muszę mała dokarmiac mm 

U nas było początek ciężki syn nie chciał butli chciał cyca ale jak kilka razy został z babcią to butla nie pogardził więc stwierdziłam że się da i we mnie jest problem bo szybko się uginam no to się zaparłam cały dzień bez cyca wieczór butla i tłumaczenie że teraz cyca nie ma i dopiero w nocy daje cyca. 

PattMaz wszystko się da tylko trzeba być konsekwentnym w tym co postanowimy. 

PattMaz nam jest czasem ciężko odmówić dla dziecka więc nam.ciezej jest wprowadzić zmiany

Z cycem się pożegnaliśmy 2 nocki temu także jest dobrze nie upomina się jak daje smoka jest spokój. 

PattMaz to super. Oby tak zostało. 

PattMaz to dobrze że się udało a przypomnij ile ma syn?