Nie nie , pediatra mowila , zebym po prostu kupila jakas w kropelkach bo bedzie latwiej , a wlasciwie dzidzia jej nie zjada tylko przecierasz nia w srodku buzke , to tez sa wlasciwie takie sladowe ilosci
A czy miałyście u swoich dzieci jakiś problem z aftami czy czymś takim podobnym ? Dzisiaj wieczorem jak przemywałam język i dziąsła córce to zauważyłam białą kropkę na dziąśle . Googlowałam i raczej to nie są pleśniawki , jak już to chyba jakaś afta . Jutro mam wizytę u pediatry bo później szczepienie to zapytam ale się zastanawiam. I nie zauważyłam, żeby coś jej dokuczało czy bolało w buzi .
U nas dzieci mają swoje szczoteczki , myjemy ząbki pastą elmex wiek 0-3 nakładam maleńką ilość wielkości ziarna ryżu na szczoteczkę i szorujemy ząbki , córka zaraz jak jej mhje łapie za szczoteczkę i woła "siama "![]()
U nas czasem takie się pokazują i znikają same. Położna mówiła że to tak jest i tyle ![]()
Ja daje w kropelkach. Daje na łyżeczkę i do buzi. Ale teraz muszę przeliczyć bo w tym entitis też jest i żebym nie przesadziła z ilością.
Za tydzień ma badanie krwi to sprawdzę poziom witaminy D
Kurde a ja myślałam , że to jakaś afta jest
.
Może jest, ale to najwyraźniej dość powszechne ![]()
Zobaczę co mi pediatra dzisiaj powie . A czymś smarowałaś czy psikałaś ? Bo widziałam w internecie są jakieś tam specyfiki na afty / pleśniawki u dzieci .
Nic nie robiłam, ale też rzadko widziałam takie u swojej. Raz myślałam że to ząb wychodzi a następnego dnia nie było ![]()
![]()
Ja się zastanawiam mocno czy nie kupić sonicznej szczoteczki dla małego
Dziękujemy za komentarz
![]()
Super, profilaktyka jest bardzo ważna
![]()
Świetnie, bardzo dziękujemy za podzielenie się Waszą rutyną i planami
![]()
Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem
![]()
Moczę gazik w przegotowanej wodzie albo w soli fizjologicznej, nawijam na palec i przemywam dziąsełka. Narazie brak ząbków.
Poza tym, że dzidzia chce mnie zjeść, to znosi całkiem dobrze ![]()
Mój maluch tego tak nie lubi
zawsze robię to ultra delikatnie to i tak ![]()
A ja to robię bardzo szybko, zanim zdąży się zorientować ![]()
Moja robi minki i ściska działami ale jest okej