Jak dbacie o dłonie?

Dziewczyny, ja zimą dbacie o dłonie? Przyznam, że bardzo często chodzę bez rękawiczek, a suche i zimne powietrze niekoniecznie dobrze wpływa na moje dłonie. Mam strasznie suchą skórę, czuję, że jest taka „spięta” no i w niektórych miejscach pęka.
Przeszkadza mi to, bo źle wygląda. Macie do polecenia jakiś krem/balsam do rąk, który faktycznie nawilża i pomaga w regeneracji?

1 polubienie

w miejscach gdzie są pęknięcia smaruje lanolina albo linomagiem, czyli wszystko to co mam pod ręką od porodu :smiley: a na codzień używam kremu do rąk z neutrogeny

1 polubienie

Ja uzywam CeraVe regenerujący krem do rąk , sprawdza sie na suche, popekane dlonie :wink: jest lekkiej konsystencji szybko się wchłania kosztuje teoche duzo bo 41 zl ale dla mnie super :wink:

Chetnie się sama dowiem,.gdyż mam to samo.

Ale u mnie znów jest tak , że mam zmywarkę a ona chodzi max 2 x w mcu bo co wsadzam do zlewu to zaraz myje bo mówię Aaaaa dobra co bede magazynowała w zmywarce :sweat_smile::sweat_smile: wiec dłonie mam suche aż białe. Mam i parafinę i kremy maski ale to krótkotrwałe i chyba tyle :face_with_peeking_eye:

Kup sobie w rossmannie takie białe rękawiczki materiałowe i na noc nasmaruj grubo maścią z witaminą A albo la roche cicaplast b5. Gwarantuje Ci że obudzisz się z o niebo lepszymi dłońmi już po pierwszej nocy :smiley:

Ja wieczorem robie maseczke z Linomagu albo Lanoliny :blush: zalezy co mam pod reka.
I raz w tygodniu probuje zrobic mani. Ostatni mam sprzed 3 tygodni :joy::joy::joy: takze mi nie wychodzi

Dla mnie najlepszy krem, który naprawdę extra nawilża to Swederm 🩷 jeśli nie tego kremu to używam też maści z witaminą A lub natłuszczam ręce olejkiem migdałowym :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja też neutrofeny używam, ale nie raz jak syna przebieram toni bepanthen posmaruje. U mnie jest masakra z dłońmi od kiedy jest KPI. Kiedyś stosowałam takie maski na ręce na noc i fajnie nawilzaly, albo parafinę sobie kupiłam i w tej parafinie trzymałam chwilę to były bardzo gładkie potem.

Mi pomaga synka Dexeryl :slight_smile: fajnie regeneruje skórę

O matko, znam to uczucie! Zimą moje dłonie też wariują. Sucha, napięta skóra i pękające miejsca. Najlepiej u mnie sprawdza się O’Keeffe’s Working Hands albo Excipial, a na noc czasem wcieram coś z mocznikiem. Na co dzień lekkie kremy typu Neónail Vitamin Cocktail czy Douglas Collection dobrze nawilżają. I obowiązkowo krem po każdym myciu rąk i gruba warstwa na noc z bawełnianymi rękawiczkami regeneracja w mig.

Polecam to naprawdę daje radę. Kiedyś smarowalam zwykła maścią witaminową ale to jest lepsze

Nie zawiera wody w składzie więc jest idealne na mróz

1 polubienie

I ja polecam ten krem! Ja nie mam problemu z suchymi dłońmi, ale mój mąż miał tak ze momentami aż krwawiły i ten krem super sobie radzi!:grinning:

1 polubienie

Bardzo często smaruje dłonie kremem w ciągu dnia i na noc. Szczerze to nie mam jednego kremu , kupuję je różne. Ważne aby miały dobry skład - jak najprostszy skład i jak najwięcej składników naturalnych . I właściwie tyle :wink:

Właśnie i u mnie się mega sprawdza :smiling_face_with_three_hearts:

Krem CerkoBaza :star_struck: “apteczny” krem, bardzo fajnie regeneruje bardzo suchą skórę dłoni :smiley:

Olejek niestety nie zda egzaminu, bo potrzebuje mocnego nawilżenia, a nie samego natłuszczenia :((
Ale dziękuję dziewczyny za polecenia!! Zupełnie zapomniałam o tym, że przecież mam lanolinę i ona świetnie działa :heart_eyes:

Hahhaha nazwa sztos, u mnie babcia mówiła na wszytsko MAZIDŁA np fluidy, podkłady myślałam że to taka jej gwara i jej wymyślone słówko a tu widzę że nie :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Mazideł jest dużo :rofl::rofl::rofl:

A jaki krem polecacie dla chłopaków? Mój ma strasznie suche aż mega zniszczone tylko on też mało je kremuje

A chłopy to już tak maja że boją się kremów - mój też nie lubi ale jak ma już pięty na dłoniach to wtedy bierze moją biodermę :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie