Jak dbacie o zęby waszych dzieci?

Najważniejsze to dobrać odpowiednią pielęgnację , szczoteczkę, pastę która nie będzie osłabiać szkliwa czyli wrtto dołożyć i kupić tego elmexa a nie jakaś biedronkowa czy lidlowskie i warto odwiedzać częściej stomatologa nie na wszystko mamy wpływ ale skoro możemy spróbować coś naprawić to trzeba próbować 

Natalia ja bym że stomatolog porozmawiała co ona poradzi w tej sytuacji

Ja kiedyś używałam z elmexa taki żel do zębów jak bardzo mi się psuły ale nie wiem czy to można u takiego dziecka 

miska z tego co pamietam to elmex ma też wersje dziecięca tylko niepamietam od jakiego wieku

Jest chyba od 0 do 3 potem 3-6 i 6-12 a potem już normalny elmex i ten dla dzieci jest tylko i wyłącznie pomarańczowy a dla dorosłych jest więcej wariantów , nie chodzi mi tu o smak a o opakowanie ;) 

Mówicie o paście a ja mówię o takim żelu co raz na tydzień się nim myło

Miska to ja nie słyszałam o takim żelu do mycia zębów... Masz jakiś link?

My używamy aktualnie z serii Bobini i nim najchętniej córka szczotkuje zęby. 

My używamy z rossmana taką bio

https://bialastokrotka.pl/gaba-international-elmex-przeciw-prochnicy-p-1943.html?utm_term=CPC5&utm_medium=referral&utm_source=moneteasy.pl

tylko nie wiem czy to jest dla dzieci ja nie wiem czy gdzieś w gimnazjum tego nie używałam

U nas tylko Elmex. Żadnej innej pasty nie toleruje 

My używamy pasty Chicco i nuka najlepiej wybrać taką przeciw powstawaniu próchnicy 

My też elmex. Ale może warto zapoznać się z innymi?

Najważniejsze żeby dziecko w ogóle chciało te zęby myć i to już jest sukces moim zdaniem bo są dzieci mniej i bardziej do tego chętne

u nas a szczęście córka lubi myć ząbki 

Ja właśnie zakupiłam teraz ten elmex i będziemy używać jak skończymy poprzednią pastę. 

Nam dentystka tez poleciła Elmex 

Ten elmex to jest wersja dla dzieci jakaś smakowa czy jak?

Dla dzieci od 0-6 lat 

Elmex jest bez smakowy taki zwykły dla większych dzieci jest chyba wersja smakowa z tego co kojarzę to truskawka