Moja też już tylko na moim mleczku. Zatwardzenia również nie ma a jak już zrobi to tak pełną pieluszke a i czasem brakuje miejsca w pampersiku :D może tak dojrzewa układ trawienny maluszków nie pamiętam jak to było u synka ale on znowu prawie od urodzenia na mm
Ja z corka mialam problem. Juz na nia nic nie dzialalo. Zadne soki czy herbaty. W koncu zaczelam robic lewatywe jej i podawalam czoki. BBPoo ona jak czula, ze idzie to posladki zaciskakla. Jak zaczelam podawac czopki to chofdzilo tylko o to b odbyt podraznic bo oddawala czopka z kupa tylko raz sie czopek rozuscil. Po kilku razach sama zaczela robic kupe.
U mnie synek tylko na moim mleczku. I nigdy żadnych problemów. Nie było u mnie dnia bez kupki. Zazwyczaj jest rano po przebudzeniu, jak robi poranną gimnastykę. Jak nie ma to ja do południa chodzę i obwochuję bo wiem ile tego będzie. Jakby kilka dni nie robił, to chyba by aż pod szyją z bodziaków wypływała, bo sobie nie wyobrażam tego. Jednak wiem, że niektóre dzieci trawią bezresztkowo, to mój z tych nie jest.
U mnie jas jak narazie problemu nie ma. Ale zawsze problem moze sie pojawic. Tym bardziej, ze duzo dzieci ma problem z zalatwianiem sie.
Ale bylo by dobrze gdyby u syna problem z kupa sie nie pojawil. Wystarczy, ze z zuzia to przechodzilam.
paatka202 faktycznie to może kwestia mleka. Chociaż u mojej córeczki od 5 dni już kupka pojawia się codziennie. A cały czas karmię ja tylko i wyłącznie piersią.
Magicznypazur więc może to musi się samo unormowac będę ją obserwować najwyżej udamy się do lekarza ale nie widzę żeby ją bolał brzuszek czy coś a już od kilkunastu dni nie daje jej mm. Już sama nie wiem narazie nic jej nie dolega więc czekamy
Kurcze u nas dziś odmiana. Tak jak była teraz kupa co dwa trzy dni. To teraz dwa dni pod rząd. Ale najdziwniejsze jest to że dziś zrobił ich 5 i to takie rzadkie. Trochę się boję że coś nie tak
Monia jak 5 i to rzadkich to może coś być nie tak. Obserwuj i pilnuj zeby się nie odwodnilo
Aneczka zobaczymy jak będzie jutro. Najgorsze że jutro mamy chrzciny i jak będzie mi tak co chwilę walił kupę i to taka rzadką. Dziś dwa razy przeciekło i to góra bo pampers nie dał rady
Ja karmiłam Oliwkę 6miesiecy (sama mnie odstawiła ) Małgosię 15 miesięcy sama się odstawiła byłam wtedy już w końcówce 4 miesiąca ciąży z Piotrusiem który ma obecnie 8 miesięcy i nadal się karmimy .
Kurde dziewczyny a jak to wygląda z kupkami właśnie jak idą zęby.? Jest jakaś zmiana. W sumie to był marudny wczoraj. Tyle Tych kupek i to rzadkie i ciągle bierze piąstki do buźki.
Monia u mojej przy ząbkowaniu kupki się nie zmieniały.
U mnie przy zabkowaniu kupki byly zielone plus przezroczysty katar.
U nas przy ząbkowaniu robił bomby kupki tak zwane po paszki i wlansie one były takie batdziej rzadsze ale nie były takie płynące rzadkie jak biegunka tylko wlansie takie ciężko to opisać ale batdziej chodzące ale też nie wodne.
Często wtedy jest o wiele więcej kupek- jlu Nas to był pierwszy taki znaczący objaw
Będę obserwować ale myślę że to zęby. Jest jakiś czas określony jak długo się wyżynają czy to też różnie bywa?
Monia, nie ma takich ram ile czasu to trwa i w jakim wieku się zaczyna. U mnie synek kilka miesięcy wszystko do buzi pchał, tak, że podejrzewałam ząbki. Niestety wyżynanie się zebów to proces długi i bolesny.
Monia nie ma tutaj żadnych granic tak samo jak nie wiadomo kiedy wyjdą ząbki bo jeden maluch urodzi się z ząbkiem już innemu wyjdzie zabek jak będzie miał miesiąc innemu jak 4 czt 5 a jeszcze inny maluszek po roczku dorobi się 1 zabka i wychodzenie zabka też różnie trwa mało tego to że np przy jednym ząbku trwało to parę dni nie oznacza że przy innym zabku u tego samego dziecka będzie podobnie bo może to trwać nawet i miesiąc bądź więcej różnie bywa.
Monia nie ma granic. Może się długo wyżynać nawet miesiąca a może i szybko. U sąsiadki synka w tydzień wyszły 3 żeby
Może być i nawet 3 miesiące niekiedy widać że ząb idzie biała kreska na dziasle ale czeka się czeka a on dalej w tym samym miejscu i nie chce się przebić niekiedy na to czasu trzeba dużo a niekiedy nie wiaodmo kiedy a zabek jest.