Problemy ze snem mogą bardzo uprzykrzyć życie przyszłej mamie. Co robić, by spokojnie przespać noc? Sprawdź nasze sposoby.
wszystko ładnie piękne , niestety to nie jest takie proste
Jestem w 29 tyg i jak na razie jest ok , ale pamiętam jak z synkiem pod koniec ciąży było ciężko spać
Dla mnie poduszka pod brzuchem to bylo zbawienie
Gdyby w ciąży dało się wyspać na zapas, to byłoby genialne ;D
Mam poduche i bardzo jestem z niej zadowolona. Raczej problemy ze snem wystepowaly u mnie w 1 trymestrze. Teraz co jedyne to ograniczanie płynów. Czasem jak za dużo wypije to budzę się z bardzo silnym bólem brzucha bo tak chce mi się do łazienki. Wiec staram się tego unikać. Przesyłam całą noc z przerwą raz na łazienkę. Zostało nam 2 miesiące wiec może się jeszcze wszytko zmienić.
Ja narazię się wysypiam
pod koniec ciazy potrezbna poduszka i nie da rady wyspac sie na zapas
ja cierpiałam na bezsenność
nigdy nie miałam problemów ze snem, a w ciąży spałam jak niemowlę
trzeba duzo wypoczywac
Ja jeszcze nie mam takiego dużego brzuszka, ale nie mogę już spać na plecach, bo ciężko mi się oddycha.
Ja mogłam spać cały dzień
My już przygotowujemy się na przyjście naszego synka już końcówka ciąży , śpimy w miarę dobrze w nocy chodz częściej chodzę do kibelka… kupilam sobie poduszkę ślimaka do spania … polecam mamusią , i przyszłym mamą
jest świetna, wygodna i naprawdę pomaga na kregosłup
na razie śpię dobrze - odpukać
Mi niestety nic nie pomagało w pewnym okresie ciąży. Miałam taki tydzień że zasnelam o 24 a budzilam się o 3 i już zasnąć nie mogłam. Wszystkiego próbowałam ale jakoś samo przeszło. Na szczęście trwało to tylko tydzień.
Jeśli jest taka możliwość - zasypianie i wstawanie o tej samej godzinie też pomaga. Z czasem organizm sam zaczyna dopominać się o łóżko o pewnej porze
Siódmy miesiąc i coraz większe problemy ze spaniem…
W pierwszej ciąży pomogła mi tylko pościel między nogami a teraz z drugim szkrabem musiałam zaopatrzyć się w poduszkę ciążową którą nawiasem mówiąc podkradł mi mój starszy synek
ale jednak bez czego kolwiek między nogami nie mogę zasnąć.
mi pod koniec ciąży nie pomagało nic i nie mogłam doczekać się porodu
Jestem w pierwszej ciąży 29 tydzień i na szczęście póki co nie mam większych problemów ze snem w nocy, jedynie raz na jakiś czas budzi mnie parcie na pęcherz. Było kilka nocy, w których nie mogłam spać przez okropny ból w łydce ale pomagało zazwyczaj chodzenie po zimnej podłodze albo posmarowanie nogi balsamem i od jakiegoś czasu ból się nie pojawia. Zasypiam dosyć późno bo około 22.30-23 ale o 6 już budzę się sama z siebie i jestem wyspana, o ile jest ładna pogoda to nawet nie muszę robić drzemki w dzień