Cześć,
Mam dosc nietypową sprawą. Próbuję przekonac córkę do smoczka. Ładnie załapuje ale zaraz wypluwa, muszą przetrzymywac jej albo kłaść pieluche.
Córka drugiego dnia po porodzie ladnie załapała smoczka, ale pozniej jej nie dawalismy zbytnio. Teraz bawi się piersią.
Jak wy nauczyłyście dzieci brać smoczek?
A tylko jeden wypluwa czy inne tez ?moze jej poprostu nie odpowiada smoczek z danej firmy i trzeba sprobowac innego ![]()
Próbowaliśmy luu, bins, philip, suavinex, lovi, canpol babies.
Nasze spacery to wieczny płacze do momentu,az jej nie przetrzymam smoka
A ile ma ?
Moze poprostu jest antysmoczkowa niektore dzieci wogole nie toleruja smoczkow ![]()
@ewelka8990 2,5 miesiąca.
Jak załapie to ladnie ciągnie,ale musi byc na początku moja ręka albo pieluszka.
Teraz tez ladnie zasypia z nim w buzi
Chyba niestety nie ma pantentu na nauczenie smoczka. Przynajmniej mi sie tak wydaje.
Próbować i Próbować… moze po jakims czasie juz nie będzie wypluwala.
A jak było u was? Od razu dzidzia załapała?
To nie jest tak że dziecko się nauczy smoka to jest cecha bardzo indywidualna i albo akceptuje albo nie. Czasami dziecko na samym początku bardzo ładnie chwyta smoczka i jest super a później Nie akceptuję są dzieci które na początku nie akceptują później około pół roku mają potrzebę właśnie się uspokoić w ten sposóbna samym początku bardzo ładnie chwyta smoczka i jest super a później Nie akceptuję są dzieci które na początku nie akceptują później około pół roku mają potrzebę właśnie się uspokoić w ten sposób
Uuuu to chyba zależy od dziecka
jedno od razu będzie chciało smoczek a drugie nie ![]()
U nas np starsza odrzuciła wszystkie i tak jak Ty piszesz pociumkała chwilę i wypluwala a druga od razu się przyssała do niego ![]()
Synsk pd razu tak soe darł w szpitalum ze polozne same pytaly czy mam i Mu daly i od razu poszlo.
Córeczka w szpitalu wypluwala (probowalam 3 rozne). Po paru dniach w donu przestala wypluwać i juz poszlo ladnie.
@MamaSloneczka a czy później to się zmieniło? Czy nie próbowałaś już jej dawać
Nieew do 3 mca próbowałam ze smoczkami , lubiła pierś poprostu i kciuka pokochała ![]()
U mnie mala odrazu zalapala, ale jak probowalam dac jej inny rodzaj niz ten ktory podalam jako pierwszy to juz wypluwala . Moze u Ciebie jest dokladnie tej sam problem . Wyprobuj inne ksztalty sylikonu , moze akurat trafisz na taki ktory mala zaakceptuje (lub rozmiar )
Moje dzieci akceptują tylko lovi ale ten starszy model, prime nie umieją zassać.
U mnie w szpitalu położne dały na neonatologii i od razu załapali.
Są takie dzieci które nie wezmą smoczka i koniec, szwagierki syn tak miał. Tylko pierś go uspokajała, miał kolki krzyczał i smoczek wypluwał ![]()
Niektóre dzieci są bezsmoczkowe i go nie lubią. Hmmm jeżeli musisz przytrzymać smoczek to jak długo go przytrzymujesz ? Bo to też zależy jak przytrzymasz 2 sekundy to jest ok moim zdaniem.
Moja ciągle też wypluwa , i jakoś tak specjalnie nie zmuszam . Jak jej podaję to bawi się nim i przygryza ![]()
U nas też tylko lovi wpierw klasyczny teraz jak jest starsza prime a innymi pluje
Ja się nie poddam i czekam może w końcu się polubią z prime
bo nie mogę przeboleć że są takie ładne
@Karcia dluzej. Bo ciagą go, ale jakby nie umie tez go przetrzymać
Mi się podobają te nowe tutti frutti