Jak nauczyć dziecko brać smoka

No to mega serio :slight_smile: bardzo miło

Ale wiecie co ja co do kobiet w ciąży to mam tak pół na pół, jak widzę że jest już w ciąży zaawansowanej to ustępuje ale takie początki to mocno się przyglądam i zastanawiam, nawiązuje kontakt wzrokowy i dopiero ustępuje :smiley: bo kiedyś chciałam ustąpić Pani i się okazało że nie była w ciąży i wiecie jak mi strasznej głupio było :woman_facepalming:t2:

Mam to samo dlatego wychodzę z założenia że jak to jest wczesna ciąża to jak ciężarna nie daje znaków że jest w ciąży typu jakieś trzymanie się za brzuch, plecy itp to nie proponuje ustąpienia bo obawiam się że komuś mogę sprawić przykrość jak się okaże że to nie ciąża

Ojezuu :face_with_peeking_eye: a jak złapiesz kontakt wzrokowy i się okaże że nie jest w ciąży :face_with_peeking_eye: ja jak ktoś na mnie patrzył to udawałam że nie widzę :laughing::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

No bywa różnie :smiley: Ale staram się ustępować tylko teraz ostrożniej :smiley:

To jak tak wnikliwie nie robię reascherczu :face_with_hand_over_mouth::crazy_face: jak widzę że w ciąży albo na maleńkie dziecko gdzieś na rękach albo jest starsza to ustępuje … ale czasem jak jadę i siedzę w telefonie to się tak w zatopie że często zapominam i się nie rozglądam w ogóle

1 polubienie

Noo telefon potrafi pochłonąć bez granic

Geheheh wiesz co ile razy ja też tak mam że się zastanawiam czy oby na pewno w ciąży , nieraz jak mi się nie spieszy to mówię mam mniej zakupów proszę przede mna tak po prostu :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::smile:

Gorzej jak akurat masz dużo więcej zakupów :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Ja tak lubię jak ktoś mnie przepuści w kolejce jak mam tylko kilka rzeczy a ktoś cały wózek :face_holding_back_tears::heart_eyes:

To ja zawsze przepuszczam jak ktoś ma kilka rzeczy , a ja zanim się rozładuje to ta osoba już ma skasowane . Ale czasami ludzie nie chcą bo odmawiają . Nie wiem czy się wstydzą czy coś .

1 polubienie

Ja też się spotkałam z tym że jak ktoś widzi że stoję i mam rzecz lub dwie to mnie przepuszcza.

To tak nieraz też robię :wink: i fajnie też jak nieraz mnie ktoś przepuści , to miłe :smiling_face: a ja zanim się wypakuję to ten ktoś już może ogarnąć swoje zakupy :shopping:

2 polubienia

Dla mnie i tak najgorsze jest stanie w kolejkach do biedry czy Lidla z dzieckiem na rękach :face_with_hand_over_mouth: bo trzeba zagadywać bo dziecku to jednak się nudzi i mój cały czas chce się wyślizgnąć z wózka :joy:

A w lidlu nie proszą Cię z dzieckiem poza kolejką ? Wydaje mi się że taki najgorszy czas z dzieckiem na zakupy to 1-3 lata bo później już można fajnie zaangażować dziecko np dając mu produkty do kasowania na kasie samoobsługowej

Szczerze to nie wiem. Nigdy mnie nie brano. Czasem stoje na rękach z małym a koleją wzdłuż alejki się ciągnie :face_with_peeking_eye:

Nie raz widzę mamy z dzieciakami na rękach ale nigdy ich nie wołają osobnej kasy :frowning:

Ooo to jakiś wyjątek jest w moim lidlu. Zawsze kobiety w ciąży i z małymi dziećmi proszą do osobnej kasy.
U mnie synek zawsze cierpliwie siedzi w wózku ale pewnie jakby marudził podczas większych zakupów to na luzie bym się spytała czy mnie ktoś przepuści - najwyżej odmówią. Zazwyczaj i tak idę do kasy samoobsługowej chyba że mam bardzo dużo zakupów (np kilka zgrzewek wody) to wtedy wolę iść do zwykłej kasy

Nooo ja tak nie mam śmiałości jakoś mi tak głupio prosić bo nie chce wykorzystywać tego że mam dziecko

Mnie też w Lidlu zaprosili z dzieckiem do kasy z pierwszeństwem