Bardzo pomocny artykuł
Co do bodziaków to polecam www.moocha.pl
Jako świeżo upieczona mama miałam problem z nazywaniem ubranek córki. Z czasem okazało się, że mój pajac, to dla mojego męża śpiochy i na odwrót. Z tego powodu postanowiłam napisać ściągawkę. Co czym jest i jak nazywają się poszczególne lementy garderoby dziecka. Jeśli zadajesz sobie pytanie czym różni się pajac od śpiochów, czym rampersy i czy katfan to koszulka, to ta porada jest dla Ciebie.
Czasami pomiedzy roznymi osobami sa rozne burze, ktore ubranka kiedy stosowac, ale nie przejmujmy sie nimi. Jesli naszemu dziecku i nam pasuje dane ubranko. Jest wygodne, nie powoduje podraznien, a to jest najwazniejsze plus latwosc w obsludze takiego ubranka to trzymajmy sie tego :) duzo ciekawych ubranek jest na escallante pl wystarczy przejrzec i wybrac co nam odpowiada
Ten artykuł powinien rozwiać Ci wszystkie wątpliwości
https://m.dzidziusiowo.pl/niemowlak/wyprawka-dla-noworodka/2535-rampers-pajacyk-kaftanik-co-kupic-i-jak-rozroznic-ubranka-poradnik-poczatkujacego-rodzica
Ja jak miałam mężowi coś wytłumaczyć a wiedziałam że nie rozumie w sumie do tej pory ma problem z niektórymi ciuchami więc mówię prostu i wyraźnie zapinane w kroku z krótkim albo ma nogi i ręce taki kombinezon ale ze stopkami albo zapinane na ramionach z samymi nogami. Często było pytanie a gdzie to leży to też miałam wyryte na pamięta 2 półka pierwsza kolumna od okna �
Mój mąż już się polapal co jak się nazywa ale muszę mówić w której szufladzie leży
Największym odkryciem była dla mnie nazwa RAMPERS.
Ja mam rampersów kilka, ale jak dla mnie to porażka. Fajne może na lato, ale jak dostałam w rozmiarach na teraz to nie mam kiedy wkładać.
Nie lubię rampersów. Synkowi nie założyłam ani razu, no chyba, że do zdjęcia... Dla córki mam na lato, zobaczymy, czy się przydadzą.
My mamy rampersy ale jakoś dla córeczki może z dwa razy założyłam. Jakos nie przypadku mi do gustu
Przy córce rampersy ani razu, za to syn całe lato miał.
Synkowi też tego nie ubierałam a córce nie wiem może latem spróbuję dla mnie jednak najwygodniej ubrać body ale fakt nazwa intrygująca :D
To chyba faktycznie przeznaczenie miało bardziej dla letnich maluchów. Zimą to bez sensu.
Figa zawsze można pod spód rajstopki nałożyć i na górę rampers i nie tylko latem nakładać
Też dobry patent :)
Aneczka dobry patent w sumie. Jednak mój synek w rajstopkach nie chodzi. Myślę, że to dla letnich dzieci bo jednak lepiej nóżki zakrywają i pampers nie wystaje.
Rena no tak. Ale jak założyłam raz rampers od razu na pampersa to nie wystawał
Ogólnie rzecz biorąc to rampersy mi się podobają tylko mało praktyczne to ;)
Wszystkei te dziecięce ubranka są takie słodkie :)
A dla mnie wlasnie ramprsy średnio się podobają.