Jak nosicie fotelik z dzieckiem po cc

Karolina my też zaczynamy rozglądać się za cybexem. 

My w sumie się wahaliśmy czy kupować drugi wozek. Ale no fotelik kupiliśmy drugi do mojego auta żeby tej bazy wiecznie nie przekładać. Wózka w planach nie było. Ale na lokalnej grupie pojawiło się ogłoszenie. Stan taki db+ bo czarny wiec gdzieniegdzie widać przyblakniecia czy rysy różne. Ale to normalne przy użytkowaniu.  A Pani chciała sie pozbyć więc tanio sprzedawała. Woec wzięliśmy. 

Ja również długo polowalam na wózek z cybexa ale potem zaczęłam szukać w internecie jakie są  wózki dla niskich mam;) bo jestem niska i nie chciałam wózka jakiegoś dużego;) i z polecenia wyczytałam że dobry jest wózek expiso only również 2w1 i jak dla mnie nie jest lekki jak spacerówka ale też nie należy do ciężkich i super się składa i teraz mam córeczkę w gondoli a jak jeżdżę na zakupy to biorę tylko stelaż i adaptery i córka śpi to przekładam fotelik i jeżdżę z nią wozkiem z fotelikiem a mąż jeździ wózkiem z sklepu ;) i jestem bardzo zadowolona z tego wózka i kupowałam używany 2 w1 za 700zl a wózek w stanie idealnym.

Taki handel z drugiej ręki to fenomen tych czasów. Wszystko sprawdzone, a wózek niekoniecznie musi być nowy, bo to nie na wiele lat a do pewnego czasu. Gratuluję wam, sama będę poszukiwala używanych w dobrych cenach

Czasem naprawdę warto kupić z drugiej ręki:) 

My tak trafiliśmy niemal na wszystko, co było nam potrzebne a mogliśmy kupić z drugiej ręki. Np. szalenie zadowolona jestem z komody. Nowa kosztowałaby nas 1600 , a w bardzo dobrym stanie odkupiliśmy za 700zl 

Trzeba korzystać:) dlatego na fb sledze ogłoszenia z lokalnej grupy. Bo naprawdę fajne rzeczy można trafić w przystępnej cenie.

Karolina16 dokładnie  i bez kosztów  przesyłki  oraz można obejrzeć na miejscu.

Pewnie tym bardziej że niektórzy mają naprawdę mało używane rzeczy a sprzedają za połowę ceny. Chociaż ja na vinted się nacielam bo kupiłam łóżeczko turystyczne nowe pani sprzedawała i miała chyba z 5 sztuk po 70 zł bo wyprzedawala po zamknięciu sklepu więc kupiłam i faktycznie niby nowe ładne itp. po tygodniu jak chciałam je rozłożyć okazalo się że ktoś kombinował strasznie z nim bo było poskręcane na jakieś wkręty i w ogóle w miejscu mocowania przecięte żeby się dostać do całego mechanizmu. Napisałam do pani ale ona stwierdziła że to łóżeczko jest nowe i w ogóle nie ma opcji że coś z nim nie tak. Napisałam do vinted i w końcu pani oddała mi połowę pieniędzy ale mam nauczkę że coś co wygląda z zewnątrz dobrze nie znaczy że jest dobre także dokładnie sprawdzajcie wszystko co kupujecie 

boje sie kupować na vinted i olx- kiljacrszy kupiłam ale mogę policzyć na palcach jednej reki. to co ja potrzebowałam było zawsze b drogi, niewiele taniej niż nowe. Mnie kusi jeszcze gwarancja. Sama sprzedaje, ost dużo pytań o wielkie rabaty, ale zaskoczyła mnie dziewczyna, która zrobiła sobie zestaw kilku produktów i obniżyła cenę symbolicznie, bo o 10 złotych. Taka wiecie- logiczna. Po prostu kupuje pewnie tak samo jakby chciała być potraktowana jako sprzedająca 

tskue rzeczy wymagające składania warto kupić lokalnie i sprawdzić. 

jak działa vinted w sytuacji gdy coś nie działa? czemu zwrót kasy tylko o połowę? 

Zwrot tylko o połowę bo za szybko kliknelam że z zamówieniem ok. Gdybym od razu sprawdziła czy się rozkłada i kliknelam że mam problem z zamówieniem to pewnie odesłałbym do dziewczyny i vinted zwrócił by mi pieniądze ale łóżeczko naprawdę wyglądało na nowe, miało metkę więc pewna byłam że jest ok 

Ja na vinted czy olx kupuje głównie ubrania. Czasem jakieś książki. Większe rzeczy właśnie na grupach lokalnych żeby móc obejrzeć.

ja na vinted tez ubranka :) 

Można kupić fajne zestawy w bdb stanie i fajnej cenie.

Właśnie niektórzy tanio wystawiają 

I ubranka i zabawki, zdarzało się też organizery kupić do szuflad,czy na łóżeczko dla dziecka

Teraz używanych rzeczy jest mnóstwo do kupienia. Trzeba tylko faktycznie dobrze trafić.  Mnie strasznie wkurza np. Na vinted ze ktoś zaznacza że coś jest Nowe beż metki. A w opisie że tylko raz założone. Kurcze jak założone to nie nowe... Także trzeba dobrze oglądać zdjęcia i czytać opisy.

Noo założone a przymierzone to ogromna różnica;)

Jeszcze w takim ogłoszeniu brakuje ,że uprane w delikatnym płynie ;)

ja nie wiem jak mozna sprzedawac nieuprane rzeczy :| wiadomo kazdy pierze pop kupnie jeszcze raz, ale mi by bylo wstryd sprzedac smierdzace ubrania ;//