Jak oduczyć dziecko nocnego karmienia-nasza metoda

U nas samo przyszlo

u nas po 5,5 miesiąca syn przesypiał całą noc.

od 22 do 6? mi dziecko od skonczenia 2 miesiecy zasypia okolo 20, sama go budze o 23 na mleko i spi mi dalej do 7.30. zje, pobawi sie chwile i znowu spi do 9… i teraz mysle jak oduczyc karmienia o 23

u nas corka juz jakos od 2 miesiaca sama nie jadla w nocy, ale byla na piersi jeszcze, a pozniej tez o stalej porze butelka i budzila sie rano, ale do karienia wieczornego nie budzilam, tylko bralam na rece i karmilam przez sen

moj tylko raz w nocy i sam sie oduczył

a mój ciągle pije w nocy i nie narzekam

żona mojego kuzyna synkowi zamiast mleka w nocy dawała herbatkę i tak nie oduczył się wstawania w nocy

nie zdecydowałabym się na taki kok przy tak małym dziecku

moja córeczka też nie je w nocy i udało nam się podobną metodą

Ojej, ja chyba bym tak nie potrafiła… Szkoda by mi było dziecka.

moj wstawał o 4 rano i jakos sam sie oduczył

tak w ogole 2 tygodniowe dziecko oszukiwać wodą?! skoro się budzi takie maleństwo to znaczy, że jest głodne…

to chyba jakoś tak naturalnie wyjdzie, że po prostu przestanie się budzić tak często w nocy

jesli sie budzi to znaczy ze potzrebuje tego jedzonka

każde dziecko jest inne, moja siostra nie miała problemów na początku dawała małej wodę a że się nie domagała nic więcej po tygodniu było po sprawie, z kolei syn koleżanki nie dawał się niczym oszukiwać i do 9msc jadł 3x w nocy

ja na szczescie nie mialam tego problemu, corka jak miala 1,5-2 miesiace, sama odrzucila piers noca

i butelka tez juz noca nie byla potrzebna

u mnie też syn sam zrezygnował jak miał 2 miesiące, teraz je około 20,30 potem dopiero około 8 rano :slight_smile:

uważam że to stanowczo za wczesnie i dla własnej wygody można zrobic krzywdę dziecku. Zaleca się takie postępowanie nie wcześniej niź w 4 miesiącu

u nas córka od 4 miesiaca nie wolala w nocy jesc