Jak pobudzić laktację?

pozytywne myślenie jest najważniejsze

mi położna też powiedziała - że wszystko zaczyna się w głowie, i jeśli będziemy mówić, że nie wykarmimy malucha to tak będzie…

u mnie w glowie byhlo karmienie piersia i co… Pokarmu malo

klamerka moze ci sie tak wydaje a malenstwo przybiera bo to najwazniejsze moj pierwszy to jadl co godz a teraz drugi co 4 i przybiera 2 kg na miesiac

A ja jak miałam mało pokarmu to wystarczy ,że zjadłam garść otrębów i pomagało mi :slight_smile: Herbatki nie działały jakoś i inne cuda

unikać stresu i duuuuuuuzo pić

u mnie nawet duze ilosci pitej wody nie pomagaja

a mi duża ilość wody pomogła . co do stresu to również powinnyśmy się nie denerwować ponieważ nawet jak byśmy piły nie wiadomo jak dużo płynów a przy tym sie denerwowały to może to wpłynąć negatywnie.

ja piłam duzo wody, jakieś herbatki laktacyjne na bazie kopru, często córcie przystawiałam do piersi, ale i tak leciało mleka jak na lekarstwo

częste przystawianie dziecka i dużo pic

ja sie duzo stresowałam

ja piłam herbatki ziołowe

Mi położna poleciła herbatkę ziołową na pobudzenie laktacji

herbatki dużo wody i masaż piersi

mnie masaż pomagał, ale gdy był wykonywany przez kogoś

chyba najlepszym sposobem jest czest przystawianie

ostatnio w jednej piersi miałam mniej pokarmu, jednak gdy zaczęłam do tej piersi przystawiać dziecko to pokarmu więcej było

ja jak widziałam, że mam mniej pokarmu to piłam herbatkę laktacyjną

Mnie odpychał smak herbatki laktacyjnej. Nie byłam w stanie jej wypić.

na początku dbalam o częste przystawianie do piersi i w ciągu nocy też karmiłam, to był niezawodny sposób do czasu, gdy dziecko nie zaczęło przyjmować innych posiłków