teraz są herbatki, kawki i nie wiadomo co jeszcze.
dokładnie, częste przystawianie, herbatki i kawki na laktację i ogólnie duża ilość płynów
mi herbatki na laktacje strasznie pomogły ![]()
moja sama sie pobudziła a wolała bym ja zmniejszyc bo jest masakra
mojem partnerce tez sama sie pobudziła i ma bardzo duzo mleka
chce karmic jeszcze ile sie da
pierwszą córeczkę karmiłam piersią rok, teraz jestem mamą 4 miesięcznych blixniaczek i karmie je swoim mlekiem z tym, że odciąganym laktatorem bo przez pierwsze 2 tygodnie życia były w szpitalu i przyzwyczaiły się do butelek, ale powiem, że akurat przy dwojce maluchów takie rozwiązanie jest praktyczniejsze… obym jeszcze troche wytrwała z tym karmieniem. LAktację staram się bobudzić przez spożywanie dużej ilości płynów i herbatek ziołowych i raz jes mleczka więcej a raz mniej bywa róznie ale daje rade
zgadzam się z tym zdecydowanie, że liczy się myślenie, od tego wiele zależy
nigdy nie musiałam budzić skarba;) zawsze jakoś się udawało
Ja piję dużo wody… mi to pomaga.
Ja niestety stosuję się do porady wyżej i bez zmian. Córcia ma 3 miesiące i z ledwością ściągam 90ml pokarmu:( więc jak chcę gdzieś wyjść to muszę szybko wrócić bo udaje mi się tylko ta jedną porcję ściągnąć. A kolejki u dentysty długieeeee, więc borę córcię i męża ze sobą;)
Moja 15 miesięczna córcia jest na cycu właściwie cały dzień i noc ![]()
Podobno trzeba karmić i w dzień i w nocy,można pić herbatki na laktację.
Ja jak czuje ze mam mniej mleka to częściej przystawiam małą do piersi a ona stymuluje produkcje mleka i po 3 dniach jest go juz wiecej ![]()
U mnie nie było problemu z pokarmem, zawsze tyle samo dużo
jak chcialam więcej pokarmu mieć częściej przykładałam do piersi i herbatki piłam na laktacje
Ja znalazłam herbatkę “Bocianek” ponoć bardzo dobra na pobudzenie laktacji.
Przy pierwszym dziecku piłam duzo herbatek laktacyjnych. Kupowałam w aptece. teraz na razie nie potrzebuję, bo pokarmu mam sporo i mam nadzieje, ze na razie tak zostanie
żonka piła te specjalne hebatki i wszystko było dobrze
tez pilam herbatki dla mam karmiacych