Szwagierce na obrzęki bardzo pomogło picie naparu z pokrzywy
Co robić, gdy puchną nogi w ciąży? Czy opuchlizna to objaw poważnej choroby? Czy ograniczenie soli w diecie pomaga na obrzęki? Sprawdź, jak zmniejszyć opuchliznę nóg w ciąży. Dowiedz się, jak powinna wyglądać Twoja dieta przy obrzękach nóg.
Mi w pierwszej ciąży nic nie chciało pomóc na obrzęki zobaczymy jak będzie teraz tym bardziej że upalne lato przede mną wtedy rodziłam zimą
Ja na obrzekniete nogi stosowałam masaże, uniesione w górze nogi oraz chłodzące żele- pomagało
duo wody i nogi uniesione w gorze
Ja teraz z tym walczę więc porady bardzo przydatne
Gdzies kiedys slyszalam ze napar z pokrzyw jest pomocny.
Ja masowałam i leżałam z nogami do góry
pic duzo wody, i lezec z nogami wyzej, nie chodzic na obcasach i moze jakies masaze pomagaja
Na szczęście na razie nie mam obrzęków.
mój sposób na obrzęknięte stopy - moczenie nóg w wodzie lub trzymanie ich wyżej jak siedzę czy leżę
Na szczęście nie miałam problemów z nogami w ciąży
I mnie ten problem dotkną ale staram się jak najwięcej odpoczywać z nogami lekko w góże i jest ok.
u nas pomagał odpoczynek i nogi w górę
z córeczką miałam problemy z obrzękami teraz jak na razie jest ok najgorzej będzie latem
Pierwszy poród miałam w grudniu teraz termin Wypada koniec sierpnia Początek września więc wtedy większe upały będę na końcówce pewnie nie będzie ciekawie
Najgorsze obrzeki mialam po cesarce, w ciazy w ogóle
A mi puchną ręce…i to strasznie. Nogi ani trochę a palce dłoni mam jak serdelki. A to dopiero 28 tc
Mi nogi puchly. Pomagały chłodne okłady i nogi ułożone wysoko.
Nogi mi nie puchły.