W jakim stylu mogę skompletować dodatki do kuchni tj czajnik, chlebak, toster i td, nie mam pomysłu, kuchnia w kolorze ecru- wenge, myślę też nad zmianą koloru ścian i rolet, poradźcie na jakie?
W jakim stylu mogę skompletować dodatki do kuchni tj czajnik, chlebak, toster i td, nie mam pomysłu, kuchnia w kolorze ecru- wenge, myślę też nad zmianą koloru ścian i rolet, poradźcie na jakie?
Ja osobiście jak widzę tą kuchnię to zmieniłabym kolor ścian na jakiś jasny może nie biały ale coś takiego delikatnego jakaś lekka szarości bądź taki delikatny beż a dodatki zrobiłabym troszkę takie powiedziałabym drastyczne bo czerwone bardzo kontrastowe czerwony czajnik może Chlebak Jakiś wazon no ogólnie kilka takich rzucających się w oczy czerwonych dodatków
Mam taki kolor w pokoju córki. Malowane 10 lat temu więc w sumie nie idzie za modą , ale jest relaksujący. Dodatki w tym kolorze, ale nie wszystkie tylko żeby były akcenty. Inne dodatki kolor neutralny, biały, czarny, srebrny lub szary. Sam kolor jest dość mocny, tak wieć polecam nie przesadzać z kolorami, aby nie było tutaj bałaganu.
Dodatków kuchennych polecam poszukać na Bokono:
https://bokono.pl/pl/c/Czajniki-ze-stali-nierdzewnej/287
Na przykłąd jakiś ładny czajniczek ze stali. NIe przesadzaj też z ilością rzeczy na blacie. Przesada też nie jest dobra.
Ja kiedyś zamawiałam z DUKA - mają fajne kolekcje i wg mnie bardzo porządne są rzeczy. Garnki nic mi się z nimi nie dzieje i wyglądają jak nowe a dość je eksploatuje.
Osobiście w kuchni mam meble miało- brązowe (ale nie ciemny wenge tylko jaśniejszy ale nie powiem jaki bo nie pamiętam jaki to rodzaj brązu) a ścigany częściowo białe a częściowe kawa z mlekiem. Mam również kilka akcentów typowo kawowych co moim zdaniem fajnie się prezentuje.
Ja zdecydowanie zmieniłabym kolor ścian na jakiś jasny jak pisze Pina. co do rolety to podobają mi się takie drewniane...
ja nie lubię jak za dużo rzeczy jest na blacie, więc nie doradze :D
Ja także zamieniłabym kolor ścian. Moja córka ma podobny w pokoju i od razu mnie się nie koniecznie podobał, ale ile ludzi tyle gustów ;) Ja zamieniłabym tylko kolor ścian, reszta jest ok i wydaje mi się,że taka ilość dodatków wystarczy ,bo jak będzie więcej to wcale nie będzie lepiej bo wyjdzie bałagan.
Ja uwielbiam brązy;) masz fajna kuchnie swoją drogą;)
Ja zmieniłabym ściany na kolor piaskowy cos bardziej pod kolor podłogi i blatu;)
Jeśli chodzi o rolety to na Wenge;)
Ja mam kolor kuchni również w podobnych tonach wiec dodatki są też Wenge ;)
Myślę że kolor ścian jakis jaśniejszy zdecydowanie zrobił by tu duża robotę kuchnia optycznie stała by się od razy dla oka większa a dodatki to wiadomo co kto lubi i co ci się w danym momencie podoba
Ja w całym domu zmieniłam na kolor biały i od razu wszystko jest optycznie właśnie wieksze i wygląda na czyściej ( mimo, że wydawało by się, że biały szybko się brudzi ale pomalować biały na biały to też zawsze łatwiej niż potem zamalowywać kolor bo to trzeba przynajmniej dwa trzy razy pomalować bo nie zawsze pokryje się wszystko)
Też nie lubię jak za dużo jest na blacie i cały sprzęt mam pochowany w szufladach a na zewnątrz tylko czajnik i eksppres do kawy
Berenika daj znać jak wygląda kuchnia po metamorfozie;p
Ja bym odmalowała ściany na szaro i poszła w biel i czerń w dodatkach
Z tym białym to racja najprościej odmalowac ja ostatnio przemalowywalam pomieszczenie z niebieskiego takiego dość soczystego na żółty taki delikatny i myslalam ze dostanę szału bo wcale nie było tak łatwo zejść z takiego koloru
Pina nic nie mów ja mam blue jeans i malowany kilka razy już i aż się boje jak trzeba będzie przemalować na inny kolor...
Mama em to życzę powodzenia hehe takie kolory są najgorsze my musieliśmy zrobić 3 warstwy ale podobno sie nie zaleca tak robic bo jak za duzo farby to może odparzyc
Ja poszłabym w biel z jakimiś mocniejszymi akcentami. Widziałam piękna tapetę, w kolorze zieleni, nie przepadam za tapetami, a jednak w taką to bym zainwestowała �
Agata ja jednak osobiście do tapet w kuchni nie do konca jestem przekonana bo mimo to jest kuchnia w której sie gotuje jeżeli jest dobrze wietrzone moze ni3 byc problemu ale nie wiadomo czy za jakiś czas taka tapeta nie będzie się odklejac
Pina aż się boje pomyśleć jak trzeba będzie to przemalować.... chyba trzeba będzie skrobać, może będzie lepiej... :D
U nas też króluje Biel i drewnie dopiero akcenty kolorem tyn sposobem po 4 latach zmieniam dodatki każde pomieszczenie zmieni się bez Większej ingerencji:)
MamaRóża to najlepszy sposob na zmianę aranżacji, właśnie dzięki dodatkom:p
U nas króluje biel i czerń
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.