Jak skutecznie przeciwdziałać kolce?

tak to prawda przeprasowana żelazkiem ciepła pieluszka tetrowa, termofor też całkiem nieźle się spisuje w takich sytuacjach, ja na szczęście nie mam tego problemu, ale szukałam rozwiązania dla koleżanki chciałam jej pomóc bo sama nie dawała rady i właśnie termofor owinięty w tetrówkę pomagał w ukojeniu bólu kolkowego

Kasiatkom teraz na rynku sa takie maskotki przytulanki z termoforem właśnie taką wygrałam w jednym z konkursów. Mój synek nie miał kolki ale w przyszłości chcemy miec jeszcze jedno dziecko więc może nam się okaże pomocny.

fajne są te maskotki z pestkami wiśni które się nagrzewa i przykłada dziecku na brzuszek

U naszego maluszka pomaga ciepla kapiel, kropelki na kolke i przytulenie czule.

potwierdzam, nie masować tuż po karmieniu

są też butelki antykolkowe, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować czy skutkują

butelka antykolkowa i kropelki espumisan mozna je nawet podawac zapobiegawczo

My próbowaliśmy kilku rodzajów kropel i żadne nie pomogły.

kropelki espumisan dostała w niebieskim pudełku w szpitalu. Nie przydały się :slight_smile:

moje dziecko było kolkowe, z wszystkich kropelek a było ich naprawdę wiele pomagał nam jedynie Sab Simplex, ciepłe okłady na brzuszek, ciepły termofor

no i moja dieta, ograniczyłam swoje menu do minimum, tylko gotowane rzeczy, zero nabiału.

ja tez jestem w stanie zalecic sie do diety , nigdy nie mialam z tym problemu :slight_smile:

jak bym musiała mieć specjalną dietę to bym nie widziała w tym problemu i tak karmiąc jadłam tylko gotowane

jakoś nie jestem przekonana do smoczków anty kolkowych

a ja mam przekonanie i wiem ze z nimi jest łatwiej dziecko niema takich kolek

najwazniejsza jest dobra pozycja jak karmisz butelka i pilnować by malcowi się odbiło

ja na szczęście uniknęłam kolki, co prawda kiedyś pani doktor zaleciła mi zmianę mleka z bebiko na bebiko ha i wtedy maluch bardzo bolał brzuszek i płakał pół wieczoru, od razu wróciłam na bebiko zwykłe i czwarty miesiac mam odpukać spokój z brzuszkowymi sprawami

masaż brzuszka trzeba robić kilka razy na dobę wtedy pomaga

częste układanie maluszka na brzuszku pomaga uniknać kolki ja też podawałam espumisan

a u nas kolek nie byloD