Chyba każda mama przynajmniej raz, miała problem z plamami po marchewce i kupce na ubrankach dziecięcych. Jak pojawi się już jakaś, trzeba natychmiast zaprać mydełkiem do odplamiania (ja polecam Dr.Beckmann), koniecznie w chłodnej wodzie, żeby nie utrwalić brudu.
U nas niestety nic nie sprawdza się w walce z plamami Po marchewce jeśli natychmiast nie zapiorę ubranka plama zostaje i ani słońce ani nic innego niestety jej nie usuwa
U nas też niestety plamy zostają
U mnie do wywabiania plam sprawdza się cierpliwość. Po kilku praniach zabrudzonej rzeczy plamy schodzą. I to bez wybielaczy.Zastanawiam się czy zasypywanie plam solą pomogłoby?Trzeba to wypróbować.
Mamutek czy ty kiedykolwiek karmiłaś dziecko marchewką. Nawet jak wypierzesz 100 razy ubranko z taką plamą to ona nie zejdzie. A wybielaczy do dziecęcych plam nie polecam.
Dopiero wkraczam w krainę marchewkową. Póki co jestem na etapie soczków.Mały zabródził mi śliniak. Po trzech praniach plamy są prawie w ogóle nie widoczne.
Mamutek pytam się jeszcze raz czy ty kiedykolwiek karmiłaś dziecko marchewą.To się nie spiera po kilku praniach. No chyba że masz jakiś magiczny proszek, ale pisałaś że używasz dzidziusia przy innej radzie i sory, ale nie uwierzę, że przy jego pomocy zeszły Ci plamy?
Plamy po marchewce nawet po wygotowaniu pozostają.
Oj, ja tego mydełka używałam na plamy po karmieniu córci już 3 lata temu i jak dla mnie to średnio
Nie słyszałam o mydełku na plamy ale super że jest. Musze się w nie zaopatrzyć bo kupki niestety nie chcą zejść nawet po moczeniu ich przez noc w wodzie
A ja słyszałam dwie opinie od dwóch różnych osób - od siostry i od koleżanki - siostra po prostu uplamione ubranka ściąga i od razu zapiera (używa mydła “biały jeleń”) a potem normalnie pierze w proszku dla niemowląt; z kolei koleżanka używa na plamy Vanisha a potem pierze normalnie w proszku dla niemowląt i tylko ustawia pranie na podwójne płukanie - i obie twierdzą że plam nie ma, a dzieciom nic nie jest
Dla mnie vanish jest średni.
maskotka u mnie niestety nawet vanish nie daje rady
Ja kopiłam mydełko Dr. Beckmann “Mydełko do odplamiania” chciałam sprawdzić czy pomoże na ślady po kupkach,deserkach no i jest naprawdę dobre, jak tylko synek ubrudzi ubranko to nalewam wodę do miski, zapieram w tym mydelku trzymam trochę w wodzie i wrzucam do pralki
Trzeba zaprać i namoczyć bezpośrednio po zrobieniu plamy jest ona trochę mniej widoczna ale nie znika całkiem bynajmniej u mnie,
cibis2906 masz rację żeby pomogło to ja od razu jak synek zje deserek zapieram w tym mydełku. Bo wiadomo cały śliniak jest w deserku i ubranko też. Bo jak przetrzymam na drugi dzień to też niestety nic nie da.
Muszę wypróbować to mydełko.
słońce to najlepszy wybielacz marchewkowych plam, co prawda teraz o nie trudno ale polecam sprawdzić latem efekt 100 %
słoneczko najlepszym wybielaczem?Musze wypróbować, ale pewnie dopiero latem ;o(
o super musze sie zaopatrzyc bo by to raz maluch sie opackal:)