Świetnie urządzony pokój
Świetnie urządzony pokój
Pokój 260x400 cm. Dla dwójki dzieci. Noworodek i dwulatka (chłopczyk i dziewczynka). Meble mam białe , każdy ma swoje łóżeczko , też białe. Szukam inspiracji co do kolorów , motywów , ciekawych rzeczy na ściany, najlepszy dywan dla takich maluchów, nie duży. Nie mam pojęcia jak zrobić pokój tak jakby pół na pół ale żeby wszystko było spójne i ładne Wymiary pokoju daje żeby było łatwiej sobie wyobrazić że to jest mały pokój i nie chce czegoś przytłaczającego
Takie wydzielenie stref kolorami w sumie fajna sprawa ale ja chyba jednak osobiście nawet jeżeli byłyby to dwie różne płcie poszłabym w takie kolory neutralne i pasujące zarówno do chłopca jak i dziewczynki
Na jakies biurko raczej za wczesnie chociaz pewnie za jakies 2 lata bedzie dobrym rozwiązaniem. jakies mebelki na pewno bede potrzebne, cos zeby poukladac zabawki albo ubranka, jakies skrzynie czy cos takiego. dywam jakis szary bym dala bo to taki najmniej brudzący kolor jest. wydaje mi sie ze na poczatku im mniej tym lepiej, z czasem bedziesz miala pelno rzeczy w tym pokoju ;)
Może warto zrobić coś pół na pół po prostu nawet ścianę możesz jedna pomalować na jeden kolor a druga na drugi :) mi się podobają ostatnio i na topie są motywy leśne zwierzątka myślę że to jest uniwersalny wzór zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopczyka:)
Pytanie również czy noworodek od razu będzie mieszkał w tym pokoju czy też na początku może będzie w pokoju z rodzicami wtedy przez ten czas Wiadomo że z pokoju będzie korzystało tylko jedno dziecko więc może być ono zupełnie inaczej urządzony na tą chwilę No chyba że od razu maluszek będzie ze starszakiem to też będzie to wyglądać zupełnie inaczej i będą musiały zostać wydzielona dwie osobne strefy
Może kolor pokoju lub półek pozwól wygrać córce, w końcu to ona ma tam czuć się dobrze i to jej pokój ;) i tak co jakiś czas trzeba malować a zapewne wybierze róż :D
Wyznaczyć jakoś przestrzeń córki i syna . Ja np mam białe ścianie i będę naklejać naklejki specjalne.na ścianę żeby pokój nie był taki surowy i miał akcent dziewczęcy
Delikatny kolor ścian np jasny kolor zielonego. Osobiście nie robiłabym pokoju 2 kolorowego. Do tego jakieś minimalistyczne dodatki. I jakiś biały dywanik aby pasował do mebli.
a moze na pinterscie warto poszukać tam jest mnóstwo pomysłów;)
a na leroy merlin jest też darmowe projektowanie wnetrz mozę coś tam sie uda wymyśleć;)
Ja bym stawiała na neutralne kolory, by pasowało do chłopca i dziewczynki, zawsze dodatkami można nadrobić.
Obstawiam, że to nie tapeta, a może naklejki, bo są osttanio bardzo modne.
Kolor bym dała jasny zielony i motyw jakiś ze zwierzetami idealnie by pasowały białe meble,które już masz
Jeżeli noworodek nie będzie odrazu w pokoju z dwulatka to możesz urządzić go narazie tylko dla niej. Białe ściany i meble które już masz, jedna ściana w tapetę może coś leśnego sarenki, liski mogą być dla dziewczynki i chłopca.
Zgadzam się aby na razie nie robić typowo pokoju chłopięco-dziewczęcego, ponieważ młodsze dziecko jest jeszcze malutkie i tak z dwa lata może jeszcze poczekać.
Kolory można pastelowe, delikatne, może miętowy? Do tego w okolicy łóżeczka jakieś naklejki - nie zajmują miejsca.
Łóżeczka najlepiej by nie stały obok siebie, tylko na innych ścianach by każde dziecko miało swój kącik.
Z czasem dzieci zapełnią zabawkami swoje przestrzenie.
MamaEm moze masz racje ja dawno nie robilam remontu zwlaszcza dzieciecego pokoika to troche wylecialam z obiegu co teraz modne;) ale z naklejkami to super w razie co latwo je pewnie odkleic
Aniss ja to z instagrama wyczaiłam, że właśnie można takie naklejki fajne nakleić. na pewno łatwiej później to usunąć i sciany nie całe do remontu.
Sama będę urządzała pokój Młodemu wiec chętnie poczytam różnych propozycji.
W przypadku kiedy 2 dzieci miałaby być w jednym pokoju to pewnie zastanawialalbym sie nad jakimś neutralnym kolorem scian i pewnie szukałabym jakiś naklejek pod chłopca i dziewczynkę. Ale to taka luźna myśl teraz.
Muszę właśnie się chyba wybrać do ikea bo szukam inspiracji:p
Ojjj tam można się zainspirować.
W Ikei mają naprawdę sprytne rozwiązania do niedużych powierzchni. A szukając inspiracji do pokoju dziecięcego warto też zerknąć na Pinteresta. Tam jest pełno ciekawych pomysłów.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.