Jak Wasze samopoczucie 💖?

Haha na wszystkie tak reagowałaś?:stuck_out_tongue_closed_eyes: Bo ja jak słyszę że moje płaczą i już nadchodzi pora karmienia to jakby igły mi ktoś wbijał :sweat_smile: ale jeszcze nie miałam okazji sprawdzić czy na inne też tak działam

Ja tak mam że od razu bym mogła mieć taką koleją kruszynę :wink: ostatnio o tym pisałam w poscie dodanym przez @Kalusia161 :white_heart::white_heart:
takie bobocki kochane , a my ciotki klotki forumowe wszystkie je uwielbaimy :hugs::smiley:

1 polubienie

Taak, ostatnio moja bratowa urodziła i na święta, przez godzinę wpatrywałam się z mężem w dzieciątko :heart: chciało mi się płakać, ale ze szczęścia :heart::heart:

1 polubienie

Szkoda , że te dzieci tak szybko rosną :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Haha, niee to bylo zaraz po porodzie :joy: w domku tylko na mojego tak działały :joy:

@Wesola95 @Efektdomi dziewczyny spac nie mozecie :melting_face: widzę ze działacie od rana​:face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: nadrabiam to co się działo wczoraj jak już spałam, a akurat jadę na pobranie krwi na 7 wiec to idealny moment :grinning: u mnie w szpitalu wymagają dwukrotnego wyniku na grupę krwi i badanie w kierunku obecności przeciwciał, to jadę zrobić :grinning: gdybym nie poszła na dni otwarte szpitala to nawet bym nie wiedziała, że mam robić drugi raz bo w szpitalu gdzie pracuje moja gin wystarczy tylko raz

1 polubienie

A no to tak jestes usprawiedliwiona :rofl::rofl::rofl::rofl:

Ja to od jakiegos czasu mega sie meczę nocami a w ciągu dnia zamykają mi się oczy ale nie ma szans na drzemki bo w domu kolejne aktywne dziecko :sweat_smile:

Teraz nawet zeszłam na doł do salonu na sofe bo syn wlazł nam do łozka i on śpi bardzo aktywnie i boje się, że mnie kopnie :sweat_smile:

Łyknęłam też już żelazo które musze brać na czczo i przynajmniej godzine przed posiłkiem :face_with_hand_over_mouth:

@Wesola95 ja byłam 2 dni temu na badaniu bo gin powieziała, że mam powtórzyć HIV i HBS bo miałam robione na poczatku ciazy i trzeba jeszcze raz.

O grupie krwi wiedzialam, bo gin mnie wyslala 2 razy zeby grupa krei byla potwierdzona

U mnie tylko na moje działa :crazy_face:
@Magdallenka0897 z jednej strony szkoda,.że tak szybko rosną, a z drugiej się czeka aż będzie trochę łatwiej :crazy_face:

Wszędzie tak jest żeby dwa razy wynik na krew zrobić. I dziwię się że wystarczy u was jeden raz :slight_smile: Wynik musi byc potwierdzony i ważne aby był w tym samym labolatorium robiony bo np jak się zrobi jeden w alab a drugi w diagnostyce to bedzie niepotwierdzony :slight_smile:

Też tak myślałam, ale moja ginekolog nic nie wspominała i sama zapytałam i no właśnie jak się okazuje nie wszędzie i w tym jednym szpitalu w którym ona pracuje - podobno wystarczy tylko raz, ten pierwszy na początku ciąży. A w tym którym ja chcę rodzić musi właśnie te dwa razy byc i ten drugi ma być potwierdzony :grinning: tzn no mówili, że wiadomo że jak ktoś nie da rady i zacznie rodzić to się zrobi tam w szpitalu, ale no na wynik też się czeka więc lepiej zrobić na własną rękę i przyjechać z własnym wynikiem :grinning:

Ja musiałam robić 4 razy grupę krwi :see_no_evil: w lux med za pierwszym razem wyszedł wynik niejednoznaczny więc zaprosili jeszcze raz żeby pobrać krew i wysłać do rckik. Za drugim razem było to samo. Pytałam się przy trzecim pobraniu krwi czy nie mogą od razu wysłać do rckik bo wyjdzie niejednoznaczny i będę musiała jeszcze raz przyjeżdżać ale powiedziały że nie, bo musi wyjść najpierw niejednoznacznie żeby dostać zlecenie do badania w rckik :see_no_evil:

Ja miałam tak samo! Ale że chodziłam do ginekologa prywatnie to musiałam przez patologie ciąży dawać do rckik. I niektórzy lekarze strasznie mnie starszyli tym wynikiem niejednoznacznym. Moja ginekolog mówiła, że to są za dokładne badania teraz robione, i po prostu coś wychodzi a klinicznie nie ma znaczenia. Ale i tak się mocno tym stresowałam.

Serio? Slyszalam ze musza byc dwa, ale nie koniecznie z tego samego laboratorium.
Ja jeden mialam robiony 6lat temu w randomowej przychodni we Wro (grupa byla nie potwierdzona), przy obecnej ciazy mialam wynik z diagnostyki (tez nie potwierdzony) i normalnie zostalam przyjeta do szpitala.

Tak bo oni nie widzą pierwszego wyniku i nie mają się jak odnieść :slight_smile:

W tamtej ciazy tez mialam tylko raz robiona grupe krwi i czy robili mi w szpitalu kolejny raz to tego nie wiem :woman_shrugging:t3: w tej ciazy ginekolog sama mnie wyslała, bo powiedziała, że jedno badanie to nie jest potwierdzenie

Ja słyszałam że mogą byc 2 dokumenty z grupą krwi i dwa oba moga być niepotwierdzone (w sytuacji kiedy badania były w dwóch różnych laboratoriach) - szpital widzi że były 2 badania i traktuje je jako potwierdzone, albo jeden dokument z potwierdzoną grupą krwi, które laboratorium wydaje po dwukrotnym badaniu krwi

Ale potem i tak chce się wszystko od nowa :see_no_evil::see_no_evil:

U mnie też wystarczyło tylko raz i to przy pierwszej ciąży