Haha na wszystkie tak reagowałaś?
Bo ja jak słyszę że moje płaczą i już nadchodzi pora karmienia to jakby igły mi ktoś wbijał
ale jeszcze nie miałam okazji sprawdzić czy na inne też tak działam
Ja tak mam że od razu bym mogła mieć taką koleją kruszynę
ostatnio o tym pisałam w poscie dodanym przez @Kalusia161 ![]()
![]()
takie bobocki kochane , a my ciotki klotki forumowe wszystkie je uwielbaimy ![]()
![]()
Taak, ostatnio moja bratowa urodziła i na święta, przez godzinę wpatrywałam się z mężem w dzieciątko
chciało mi się płakać, ale ze szczęścia ![]()
![]()
Szkoda , że te dzieci tak szybko rosną ![]()
Haha, niee to bylo zaraz po porodzie
w domku tylko na mojego tak działały ![]()
@Wesola95 @Efektdomi dziewczyny spac nie mozecie
widzę ze działacie od rana:face_with_hand_over_mouth:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nadrabiam to co się działo wczoraj jak już spałam, a akurat jadę na pobranie krwi na 7 wiec to idealny moment
u mnie w szpitalu wymagają dwukrotnego wyniku na grupę krwi i badanie w kierunku obecności przeciwciał, to jadę zrobić
gdybym nie poszła na dni otwarte szpitala to nawet bym nie wiedziała, że mam robić drugi raz bo w szpitalu gdzie pracuje moja gin wystarczy tylko raz
A no to tak jestes usprawiedliwiona ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja to od jakiegos czasu mega sie meczę nocami a w ciągu dnia zamykają mi się oczy ale nie ma szans na drzemki bo w domu kolejne aktywne dziecko ![]()
Teraz nawet zeszłam na doł do salonu na sofe bo syn wlazł nam do łozka i on śpi bardzo aktywnie i boje się, że mnie kopnie ![]()
Łyknęłam też już żelazo które musze brać na czczo i przynajmniej godzine przed posiłkiem ![]()
@Wesola95 ja byłam 2 dni temu na badaniu bo gin powieziała, że mam powtórzyć HIV i HBS bo miałam robione na poczatku ciazy i trzeba jeszcze raz.
O grupie krwi wiedzialam, bo gin mnie wyslala 2 razy zeby grupa krei byla potwierdzona
U mnie tylko na moje działa ![]()
@Magdallenka0897 z jednej strony szkoda,.że tak szybko rosną, a z drugiej się czeka aż będzie trochę łatwiej ![]()
Wszędzie tak jest żeby dwa razy wynik na krew zrobić. I dziwię się że wystarczy u was jeden raz
Wynik musi byc potwierdzony i ważne aby był w tym samym labolatorium robiony bo np jak się zrobi jeden w alab a drugi w diagnostyce to bedzie niepotwierdzony ![]()
Też tak myślałam, ale moja ginekolog nic nie wspominała i sama zapytałam i no właśnie jak się okazuje nie wszędzie i w tym jednym szpitalu w którym ona pracuje - podobno wystarczy tylko raz, ten pierwszy na początku ciąży. A w tym którym ja chcę rodzić musi właśnie te dwa razy byc i ten drugi ma być potwierdzony
tzn no mówili, że wiadomo że jak ktoś nie da rady i zacznie rodzić to się zrobi tam w szpitalu, ale no na wynik też się czeka więc lepiej zrobić na własną rękę i przyjechać z własnym wynikiem ![]()
Ja musiałam robić 4 razy grupę krwi
w lux med za pierwszym razem wyszedł wynik niejednoznaczny więc zaprosili jeszcze raz żeby pobrać krew i wysłać do rckik. Za drugim razem było to samo. Pytałam się przy trzecim pobraniu krwi czy nie mogą od razu wysłać do rckik bo wyjdzie niejednoznaczny i będę musiała jeszcze raz przyjeżdżać ale powiedziały że nie, bo musi wyjść najpierw niejednoznacznie żeby dostać zlecenie do badania w rckik ![]()
Ja miałam tak samo! Ale że chodziłam do ginekologa prywatnie to musiałam przez patologie ciąży dawać do rckik. I niektórzy lekarze strasznie mnie starszyli tym wynikiem niejednoznacznym. Moja ginekolog mówiła, że to są za dokładne badania teraz robione, i po prostu coś wychodzi a klinicznie nie ma znaczenia. Ale i tak się mocno tym stresowałam.
Serio? Slyszalam ze musza byc dwa, ale nie koniecznie z tego samego laboratorium.
Ja jeden mialam robiony 6lat temu w randomowej przychodni we Wro (grupa byla nie potwierdzona), przy obecnej ciazy mialam wynik z diagnostyki (tez nie potwierdzony) i normalnie zostalam przyjeta do szpitala.
Tak bo oni nie widzą pierwszego wyniku i nie mają się jak odnieść ![]()
W tamtej ciazy tez mialam tylko raz robiona grupe krwi i czy robili mi w szpitalu kolejny raz to tego nie wiem
w tej ciazy ginekolog sama mnie wyslała, bo powiedziała, że jedno badanie to nie jest potwierdzenie
Ja słyszałam że mogą byc 2 dokumenty z grupą krwi i dwa oba moga być niepotwierdzone (w sytuacji kiedy badania były w dwóch różnych laboratoriach) - szpital widzi że były 2 badania i traktuje je jako potwierdzone, albo jeden dokument z potwierdzoną grupą krwi, które laboratorium wydaje po dwukrotnym badaniu krwi
Ale potem i tak chce się wszystko od nowa ![]()
![]()
U mnie też wystarczyło tylko raz i to przy pierwszej ciąży