Jak wybrać odpowiednie buty dla dziecka

Ja natomiast 6 letniumu synowi kupuje rozmiar 33 choć nosi rozmiar 32 

Buty to bardzo ważna część dziecięcej garderoby, zwłaszcza przy dzieciach, które już samodzielnie chodzą. Źle dobrane obuwie może sprawiać dziecku dyskomfort, a nawet może zaszkodzić.

Mi się wydaje ze np w butach zimowych to na plus bo zawsze dochodzi nam jeszcze skarperka czasem pod spód jakies ciepłe rajtki gdy jest zimno i prawie mamy miejsce na ten zapas

Dokładnie teraz rodzice zazwyczaj patrzą na to żeby były modne a nie odpowiednio dobrane

My też zimowe zawsze bierzemy z lekkim zapasem żeby weszła grubsza skarpetka

No tak jednak w zimę to trzea założyć grubsze skarpetki aby noga nie marzła 

Nalepiej wybrać się do sklepu gdzie sprzedaje się buciki dla takich maluchów i osoby tam pracujące mają wiedzę na temat produktów które sprzedają bo w sieciówkach możemy znaleźć mnóstwo ładnych, modnych bucików ale raczej nie spełniają one standardów dobrego buta dla dziecka 

My zawsze przymierzamy takie obuwie w sklepie na grubszą skarpetę albo z rajstopami. Dziecko musi mieć taki delikatny luzik.

Tym bardziej ze takim dzieciom noga bardzo szybko rośnie 

Duzo Mam zwraca uwagę by bucik był modny, a nie wygodny. Ale każdego to jest indywidualna sprawa. Ja uwazam, że bucik powinien być przede wszystkim nowy,a nie używany. 

Dokładnie tak. Zwykle takie buty modne są twarde .. 

Paula dobry patent faktycznie wtedy jest pewność że będą dobre

Dzieciom szybko stopy rosną i powiem szczerze ze co sezon to nowe buty ;) 

Nigdy nie kupowałam używanych zwlaszcza ze tak.malym dzieciom dopiero stopy się kształtują a tez nie wiadomo czy poprzednie dziecko nie mialo jakiejś wady;( wiec wole juz kupic nowe na wyprzedaży chociażby niz uzywane firmówki ;) zresztą nigdy nie szłam za moda zawsze kupowalam to co wpadło mi w oko ;) I z tego co widzę corka ma podobnie;)

Anita , nie tylko stopy rosną bo dzieciom to non stop trzeba jakieś ubrania kupować hehe 

Xyz No ba;) 

Ledwo się kupi a już trzeba następne :D 

Pierwsze butki warto skonsultować ze sprzedawcą żeby dobrze były dobrane. Kiedy nam wyjaśni wszystko łatwiej będzie kolejne butki kupować 

Ja na ig obserwuje co najmniej trzy fizjoterapeutki i Często temat bucików jest wałkowany. A to jakieś posty na ten temat. A to lajw i pogadanki. Polecam swoją drogą taką metodę doszkalania.sie bo w mediach społecznościowych można znaleźć ogrom wiedzy wartościowej i to całkowicie za darmo 

XYZ niestety tak to jest z tymi dzieciaszkami, że raz się założy i zaraz za małe:D

Pierwsze buciki są bardzo ważne powinny to być właśnie takie ortopedyczne szczególnie jak dziecko uczy się chodzić i stawia pierwsze kroki