o zapaleniu ucha po ospie nie slyszalam
dokładnie, choruje się raz a później może to być półpasiec. Aż się boję jak córcia pójdzie do takich placówek
oj byłam z córką w okresie jesienno zimowym w przychodni pare razy i mnostwo dzieci chodziło z ospa, baam sie, ze mala złapie, i do tego uczeszczala do zlobka. Udało sie, teraz przed nami przedszkole, takze jeszcze bardziej prawdopodobne, ze bedzie chorowac, ale juz jest starsza, mysle ze bedzie latwiej w razie czego. 2-3 latce mozna cos wytlumaczyc, 1,5 roczne dziecko, nie wszystko jeszcze zrozumie
mój brat miał ospę jak miał ok 1 roku zaraził się ode mnie i starszego brata i my byliśmy cali w kropkach a on miał chyba 2 albo 3 i praktycznie przeszedł to bezboleśnie
Tak na ospę choruje się tylko raz.
mój chrześniak miał ospę jak miał półtorej miesiąca
nie mieliśmy ospy w tak młodym wieku, ale ostatnio z rodziny 8 miesięczne dziecko miało
Mamy zmiar zaszczepić syna w drugim roku życia od ospy zanim pójdzie do żłobka
niestety dużo dzieci przez to przechodzi
mój półtoraroczny ostatnio miał przeszedł super.Na szczęscie to już za nami a szczepiony na ospę nie był
ja też nie szczepię, ma przejść to przejdzie
my sobie poradziliśmy
u znajomych polroczne dziecko mialo
dobrze jest ją przejść we wczesnym wieku, i nie rozdrapywać wysypki
ja mam pamiątke po ospie i to na srodku czoła
mam nadzieję ze corka dobrze przejdzie i lepiej jak jako dziecko niz w dorosłym zyciu
siostrzenica miała teraz w lipcu to miała 10 miesięcy.
Oby nas ominęła, bo planujemy szczepienia.
każda choroba dla niemowlęcia nie jest niczym dobrym
nie jest niczym dobrym ale lepiej przejść jako dziecko a nie jako dorosły nie bez powodu są to choroby wieku dzieciecego
my teraz bedziemy szcepic przeciwko ospie